Örebro SK tog efterlängtad trepoängare

By on 2 augusti, 2021

Under måndagen åkte Örebro SK till Uppsala för att ta sig an IK Sirius FK i den 13 omgången av Allsvenskan 2021.

Örebro kom från en oavgjord match mot AIK det bästa man presterat på länge. Sirius å andra sidan vann senast mot Degerfors men hade inte haft någon lysande säsong så här långt.

Matchen började jämnt men Sirius började att skapa chanser vilket Örebro i mångt och mycket saknade även om man hade ett vist övertag gällande bollinnehav. Örebro jobba de sig dock  ini matchen och började skapa en del lägen och vinna tillbaks bollen på motståndarnas planhalva. I den 45 minuten va det dags då David Seger kunde slå in 1-0 till Örebro på en hörna från Kevin Walker vilket också blev slutresultat i första halvlek.

Den andra halvleken började jämnt med ett vist övertag för Örebro, men Sirius kämpade sig tillbaks och fick till ett vist tryck mot bortalaget och i den 66 minuten kunde Laorent Shabani kvittera för Sirius 1-1. Men Örebro hade inte gett upp och  satsade framåt för tre poäng och i den 85 minuten kunde Nahir Besara sätta 2-1 för Örebro vilket också blev slutresultatet.

Detta var första segern sedan i maj och detta va det bästa jag sett laget spela på mycket länge och jag hoppas att kan vara en vändpunkt för laget. Det som verkligen gjorde skillnad idag var att defensiven fungerade och att man där genom inte behövde slå ifrån sig som vi sett för många gånger den här säsongen. Nu hoppas vi på en fortsättning i nästa match.

Dagens seger innebär att laget kliver upp på en 14 plats och bort från de förhatliga nedflyttnings platserna.

Nästa match spelar Örebro SK nu på Lördag den 7 Augusti hemma på Behrn Arena mot Mjällby AIF.

Matchen slutade IK Sirius FK 1 – 2 Örebro SK.