Örebro SK vann första bortamatchen för säsongen

By on 7 maj, 2023

Under söndagen tog sig Örebro SK an Skövde AIK på bortaplan i den sjätte omgången av Superettan 2023.

Örebro som senaste matchen spräckte sin målnolla och vann med 3-0 mot AFC Eskilstuna. Skövde å andra sidan spelade oavgjort senast hemma mot Brage, laget hade dock inte vunnit någon match denna säsong.

Örebro startade riktigt bra och skapade flera chanser samtidigt som man ofta vann tillbaks bollen högt upp i planen. Matchen fortsatte med Örebro i förarsätet och där de flesta Skövde chanser rann ut i sanden totalt. Mot slutet av halvleken kom Skövde in lite mer i matchen men första halvlek slutade 0-0.

Även den andra halvleken började Örebro bra där man i den andra minuten hade en riktigt bra chans där Samuel Dahl sköt strax utanför. Örebro fortsatte att jobba på och i den 60 minuten kunde bortalaget ta ledningen med 0-12 genom Adam Bark. Efter målet blev det mer fart på Skövde och kunde i den 82 minuten kvittera 1-1. Nu forcerade Skövde för vinst och hemmalaget hade flera riktigt bra chanser men William Eskelinen i Örebro målet gjorde flera kvalificerade räddningar och höll kvar Örebro i matchen. I den 93 minuten kunde så Örebro efter en kontring sätta 1-2 genom David Seger, Seger fick bollen från vänsterkanten och klippte till från fem meter utanför straffområdet för att säkra en Örebro seger. Örebro vann matchen med 2-1.

Örebro börjar matchen riktigt bra, men efter cirka tjugo minuter börjar Skövde jobba sig in i matchen. Det var ändå så att Örebro förde spelet i den första halvleken och Skövde bara hade akademiska målchanser. I den andra halvlek började åter Örebro med att föra spelet Med det jämnade snabbt ut sig och när Örebro gjorde sitt 0-1 mål så var det faktiskt så att Skövde hade börjat ta över spelet. Skövde tar sedan över spelet mer och mer och man kvitterar i den 82 minuten, nu låg Örebro riktigt risigt till och Skövde bombarderade med målchanser. Eskillinen svarade dock upp bra i Örebro målet och när Skövde pressen var som värst kunde Örebro gå på omställning, Milleskog passade Seger som kom springande mot mitten av plan och som klipper till med ett långskott som skrev slutsiffrorna till 2-1 för Örebro. En inte allt för snygg match från Örebros sida men tre poäng på kontot och första bortavinsten för säsongen.

Nu väntar Örgryte IS hemma på Behrn Arena tisdagen den 16 maj.

Matchfakta Skövde AIK vs Örebro SK

• 60 minuten Mål Örebro, Adam Bark 0-1.
  • 82 minuten Mål Skövde, Isak Vidjeskog 1-1.
  • 93 minuten Mål Örebro, David Seger 1-2.