Örebro SK vann klart mot Landskrona BoIS

By on 4 november, 2023

Under lördagen tog Örebro SK emot Landskrona BoIS på Behrn Arena för den 29 omgången av Superettan 2023.

Detta var en ödesmatch för Örebro då man i princip var tvungna att ta minst en trepoängare på de två matcher som återstod för att vara säkra på fortsatt Superettan spel. Efter att ha förlorat fyra matcher på raken gälde det ny att ta poäng. Landskrona å andra sidan hade inte mer att spela om än att byta sin sjätte plats mot en femte.

Det var Landskrona som hade mycket boll i den första halvleken men hade svårt att få till några farligheter. Örebro kom dock en del farligheter och  i den 24 minuten kunde Kalle Holmberg sätta 1-0. Fram till målet hade Örebros spel sett lite krampaktigt ut men nå började knutarna släppa även om man fortsatt lät Landskrona rulla boll i sin backlinje så kunde hemmalaget gå till pausvila med en 1-0 ledning.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att låta Landskrona rulla boll i backlinjen samtidigt som man effektivt hindrade bortalagets framstötar. I den 60 minuten kunde Samuel Kroon sätta 2-0 på en passning från Jake Larsson, en passning som Vicktor Backman släppte vidare mellan benen. Spelet fortsatte sedan med bollrullande från Landskrona tills Elias Barsum tog en dribblings tur i offensivt straffområde för att sedan passa snett bakåt till David seger som i den 70 minuten kunde sätta 3-0 för Örebro. Nu var det ett slaget Landskrona som rullade boll, och när Adam Bark fick tag i bollen och tog sig in i straffområdet för att sedan chippa in bollen efter att ha fintat ned målvakten var de definitivt slut. Matchen slutade 4-0 till Örebro.

Örebro gjorde en taktiskt riktigt bra match och det försvarsspel som fått hård kritik de senaste matcherna satt nu som handsken. Tyvärr är man inte klara för Superettanspel till nästa säsong än, vi får se hur det går för bland andra Jönköping i veckan annars blir sista matchen avgörande.

Nästa match spelar Örebro SK på Lördag den 11 november borta mot AFC Eskilstuna.

Matchfakta Örebro SK vs Landskrona BoIS

• 24 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-0.
  • 60 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 2-0.
  • 70 minuten Mål Örebro, David Seger 3-0.
  • 86 minuten Mål Örebro, Adam Bark 4-0.