Örebro SK vann matchen men missade slutspelet

By on 3 mars, 2024

Under söndagen var det dags för Örebro SK att spela sin tredje och sista grundspelsmatch i Svenska Cupen 2024 borta mot Gefle IF.

Örebro hade chansen att vinna gruppen, men då var man tvungna att vinna mot Gefle och samtidigt var Kalmar tvungna att vinna mot AIK.

I den första halvleken började Örebro tempofattigt och oinspirerat och det var mer Gelfe som hade de flesta chanserna. När sedan Örebro lyfte upp sin press i slutet av halvleken så kunde Gefle kontra och ta ledningen i den 43 minuten 1-0. Även om Örebro försökte få till en kvittering så slutade den första halvleken 1-0 till Gefle.

I inledningen av den andra halvleken så kändes Örebros spel fortsatt tempofattigt och oinspirerat, det var klart närmare en ett Gefle mål än en kvittering, men Örebro jobbade upp sitt spel och i den 77 minuten kunde Örebro kvittera genom Samuel Kroon. Efter målet vaknade laget till ordentligt och skapade flera chanser, i den 84 minuten kunde sedan Kalle Holmberg ge Örebro ledningen 1-2. Nu var det Örebro som jagade fler mål och Gefle hade inte specielt mycket att säga till om. Bortalaget skapade många chanser men under övertids minutrarna så skapade hemmalaget flera farliga chanser. I slutminuten hade Gefle ett kanonskott mot målet men den tog i stolpen och Örebro vann matchen med 2-1.

En match med både bra och dåliga perioder för Örebro i matchen, men jag tycker det är starkt att ta till baks matchen och till slut vinna. Tyvärr räckte inte vinsten till då AIK spelade oavgjort mot Kalmar och där med vann gruppen. Dagens match visar att man fortfarande har svårigheter att möta sämre motstånd vilket är oroande, Jag hoppas att man kan komma till rätta med detrta innan säsongen börjar.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 9 mars borta mot Jönköping Södra, detta är en träningsmatch.

Matchfakta Gefle IF vs Örebro SK

• 43 minuten Mål Gefle, Jacob Hjelte 1-0.
  • 77 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 1-1.
  • 84 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-2.

Matchen slutade Gefle IF 1 vs Örebro SK 2.