Örebro Volley räckte inte till i den andra semifinalen

By on 4 april, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Volley tog emot Engelholm hemma i idrottshuset under onsdags kvällen och precis som i första semifinals så tog Örebro hem första setet.

I första set spelade Örebro en mycket bra volleyboll och ledde som mest med 19 – 8, siffror som Engelholm snyggade till lite men Örebro vann ändå setet komfortabelt med 25 – 18.

Engelholm tog med sig spelet från slutet av första set in i andra vilket även Örebro gjorde och det blev ett mycket jämnt set där ledningen växlade gång på gång. På slutet lyckade dock Engelholm få dra ifrån lite och vann andra set med 27 – 25, detta efter hela tre setbollar.

Det tredje setet inleddes starkast av Engelholm som skapade sig en fempoängsledning. Här visade Örebros huvudtränare Brendan Garlick sin fingertoppskänsla och tog en timeout, efter timeouten vaknade tjejerna till och började att knapra in på försprånget och snart stod det 11 – 11. Sedan följdes lagen åt till 21 – 21. Där gjorde Engelholm ett ryck och vann tillslut tredje set med 25 – 22.

I fjärde set kunde man verkligen se hur tungt det var för Örebro tjejerna, marginalerna var verkligen inte på deras sida samtidigt som Engelholm tog kommandot i matchen. Engelholm skapade en ledning som Örebro aldrig orkade hämta upp och setet slutade 25 – 17 och Engelholms seger med 3 –1.

Denna match var betydligt bättre från Örebros sida än den första semifinalmatchen i Engelholm så trenden ser bra ut men frågan är om det räcker för att ta tre raka vinster som krävs för en SM final.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login