Örebro Volley säkrade enkelt en semifinalplats

By on 24 mars, 2018
Arkivbild.

Idag lördagen den 24/3 tog Örebro Volley emot Gislaved hemma i idrottshuset för den tredje kvartsfinalen i slutspelet för volleybollens elitserie.

Örebro hade vunnit de två tidigare matcherna och hade nu möjligheten att säkra sin semifinalplats. Något man satsade på då det kommer betydligt tuffare motstånd längre fram i slutspelet och laget siktar helt klart på en final.

Matchen började bra för Örebro och första set vann man i utklassningsstil med 25 – 12, mycket större än så blir inte siffrorna i volleyboll i alla fall inte i ett elitserieslutspel.

I andra set slappnade Örebro av och Gislaved kunde precis som i kvartsfinalmatch två ta tag i setet och ledde stundtals, efter en timeout från Örebros coach så fick man dock huvudena på rätt köl och man vann setet med 25 – 22.

Det tredje setet var nog det mest välspelade och bjöd på många fina dueller, men det blev aldrig spännande då Örebro är ett par storlekar för stora för Gislaved, setet slutade 25 – 17 och Örebro vinner matchen med 3 – 0 i set.

Redan imorgon söndagen den 25/3 kan det avgöras vilka Örebro får möta i semifinalen, men klart är att nästa hemma match är satt till den onsdagen den 4/4.

Nu gäller det för tjejerna att ladda om för nu väntar betydligt tuffare motstånd än Gislaved, men jag tror inte att de är nöjda med mindre än en final i år och det är en klar möjlighet då man slog vinnarna av grundserien under densamma.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login