Örebro Volley tog hem bronset mot Lindesberg

By on 21 april, 2018

Idag lördagen den 21/4 tog Örebro Volley emot Lindesberg för den avgörande matchen i striden om bronsmedaljen.

Brons kampen avgörs i bäst av två matcher och Örebro vann den första med 3 – 0 i set i Lindesberg under torsdagen, så Lindesberg hade allt att vinna i denna avgörande match.

Örebro gick ut stenhårt i första set och ryckte åt sig en 7 – 2 ledning, Lindesberg kämpade på men kom aldrig närmare än 10 – 7 då Örebro la i en högre växel och vann setet med 25 – 10.

Andra set blev desto jämnare, även här tog Örebro ledningen men Lindesberg hängde på och lyckades ta ledningen vid 20 – 21. Örebro gav dock inte upp och tog tillbaks ledningen vid 24 – 23 och setet slutade 25 – 23 till Örebro.

I tredje set tryckte Örebro åter gasen i botten från start och ryckte åter till sig en ledning som man höll till 9 – 3 då började Lindesberg sin återhämtning och som bäst lede Örebro bara med tre poäng men de höll undan och vann även tredje set med 25 – 19.

Örebro Volley gjorde vad man skulle och tog hem bronset även i år, Lindesberg gjorde dock en bra insats och matchen var bitvis riktigt spännande. Man måste även tänka på att Lindesberg haft två av sina toppspelare långtidsskadade och de var inte med ikväll heller.

Vi gratulerar Örebro Volley till bronset och håller tummarna för en final till nästa säsong förhoppningsvis mot Lindesberg.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll | Lokalt
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login