Örebro Volley tog hem SM-bronset i Idrottshuset

By on 23 april, 2017

Örebro Volley tog emot Lindesberg Volley i den andra och avgörande matchen i spel om SM-BRONSET i Volleyboll, med en vinst från bortamatchen i bagaget var det hemmalaget som hade slagläge.

Första set blev en jämn tillställning där Linde låg ett par poäng före Örebro hela setet, för vinner det med fyra poäng.
Setsiffror 21-25, matchresultat 0-1.

Andra setet inleddes starkast av Lindesberg som fortsatte med ett par bollars ledning, Örebro jobbade sig in i matchen och kom ikapp till 10-10. Därefter såg det ut som om att Örebro var det starkare laget, Linde stretade mot men setet gick till Örebro.
Setsiffror 25-19, matchresultat 1-1.

Tredje set blev även det jämt, lagen följdes tätt åt med fördel Lindesberg. Med ledning 18-20 till Linde tog Örebro tag i spelet och började plocka bollar, med ett fokuserat spel så lyckades hemmalaget vinna det viktiga tredje och gick fram till en 2-1 ledning.
Setsiffror 25-22, matchresultat 2-1.

I fjärde set var det Lindesberg som dominerade och det var inget snack om saken, Linde vann det med 15 bollars skillnad.
Setsiffror 10-25, matchresultat 2-2.

Femte och avgörande set gick helt i hemmafavör,  det var ett Örebro som hade bestämt sig för att bronset skulle vara kvar i stan och de kunde ta hem det ganska bekvämt.
Setsiffror 15-11, matchresultat 3-2.

Med en fantastisk inramning i Idrottshuset framför 733 åskådare skulle bronsmatchen avgöras i ett länsderby mellan Örebro Volley och Lindesberg Volley, det var hemmalaget som kom till start med ett överläge i form av bortavinst i första omgången i Lindesberg. Bägge lagen följde varandra resultatmässigt i de tre första seten som fördelades i Örebro favör, fjärde såg ut att kunna bli avgörande då Lindesberg visade både fokus och styrka för att ta hem det ganska enkelt. Men i femte och avgörande såg ett sammanbitet Örebro till att bronsmedaljen skulle hem, svårare än så visade det sig inte vara och hemmalaget vann det med 15-11.

Anders Olofsson, Sport | Volleyboll lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login