Örebro Volley vann klart över Gislaved VBK

By on 30 oktober, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Volley tog under tisdagskvällen emot Gislaved Volleybollklubb hemma i idrottshuset för den åttonde omgången av volleybollens elitserie för damer.

Örebro som denna säsong bara förlorat en match återfanns på andra plats i tabellen och Gislaved som kom från tre raka vinster låg på en fjärde plats inför kvällens match, så det såg på pappret ut att kunna bli en spännande match.

Första set blev en jämn historia där Örebro inte riktigt fick ordning på sitt spel i början av setet men som kom igen mot slutet och vann det med 25 – 23.

Andra set började med att Örebro satte högsta fart från start och Gislaved hade aldrig något att säga till om, Örebro vann setet med 25 – 14.

Tredje set, efter andra set kändes det som om Örebro bara skulle kunna kliva in och spela av det tredje setet. Men så blev det inte, Örebro tappade stora delar av det spel man haft i andra set samtidigt som Gislaved fick ordning på sina servmottagningar vilka varit ett stort spöke för dem dittills under matchen. Gislaved tog hem det andra setet med 25 – 21.

Fjärde set innebar dock att Örebro var tillbaks i spelet från andra set och man defilerade hem fjärde set med 25 – 12 till Örebro.

Match siffrorna blev 25 – 23, 25 – 14, 21 – 25, 25 – 12 och vinst till Örebro volley med 3 – 1 till Örebro volley.

Resultatet innebär att Örebro ligger kvar på andra plats och Gislaved på fjärde plats i tabellen, men man måste komma tillrätta med det tapp man hade i spelet i det tredje setet.

I nästa omgång har Örebro Degerfors hemma, lördag 17 november 17.00.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login