Örebro Volley vann tight femsetare mot Lindesberg Volley

By on 9 mars, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Volley tog under lördagen emot Lindesberg Volley för den sista matchen i grundspelet av volleybollens Elitserie damer. Detta var en ganska betydelselös match då det redan innan stod klart att Örebro skulle sluta på en andra plats i serien och Lindesberg den tredje, dock kommer lagen att möta varandra i kvartsfinal så en del psykologi fanns där i alla fall.

Det första setet tog Örebro hem relativt enkelt med 25-17 och där Lindesberg inte kändes som något större hot.

I andra set kom Lindesberg tillbaks med besked och vann det andra setet, lagen följdes åt till 7-7 men där drog Lindesberg ifrån och setet slutade 25-18. I det tredje setet drog Örebro ifrån och ledde som mest med 12-8, men där gick Lindesberg ikapp och lagen följdes åt tills Lindesberg gick ifrån och vann med 25-21.

Även tredje set blev jämnt och lagen följdes åt ända till slutet då Lindesberg lyckades rycka ifrån och vann med 25-21.

Det fjärde setet var Örebro tvingade att vinna för att få till ett skiljeset och efter en jämn kamp ledningen växlat ett antal gånger så vann Örebro med 25-22.

I det femte setet så startade det jämnt men Örebro skärpte till sig och vann tillslut setet med 15-9 och matchen med 3-2.

Detta var en mycket jämn match där det kändes som om Örebro inte var riktigt på alerten medan Lindesberg levererade ett ypperligt spel. Nu stundar kvartsfinaler mellan lagen och jag tror att vi kan förvänta oss några täta matcher.

Den första kvartsfinalsmatchen hemma spelas nu på lördag den 16 maj klockan 15:00 i Idrottshuset, Örebro. För er som inte kan se matchen på plats så streamas den här»

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login