ÖrebroBostäder vinnare av Årets Hållbarhetspris 2023

By on 22 mars, 2023
Hållbarhetspriset delas ut till en organisation eller företag som genom sitt agerande bidrar till en positiv hållbar utveckling.
Bild: ÖBO

ÖrebroBostäder AB (ÖBO) har tilldelats Årets Hållbarhetspris 2023, som delas ut till en organisation eller företag som genom sitt agerande bidrar till en positiv hållbar utveckling.

Under närmare 15 år har ÖBO genom ett industrialiserat tillvägagångssätt gjort stora energibesparingar, men också utvecklat innovativa affärs- och teknikkoncept som en komponent i att möta framtidens effektbrist.

Energiarbetet går ut på att minska förbrukningen, producera fossilfri el, lagra och dela energi mellan våra fastigheter och med andra aktörer.

Juryns motivering

”Vinnaren av årets hållbarhetspris såg tidigt potentialen i digital spjutspetsteknik som svar på ett problem som vintern 2022/2023 varit på allas läppar. Med hjälp av uppkopplade enheter, AI och datadrivna beslut har vinnaren uppnått imponerande mätbara resultat som i praktiken visar på hur det går att minska klimatpåverkan samtidigt som kostnader hålls nere med effekt ned på individnivå.

I tider där behovet av omvandling alltför ofta får ge plats för populistiska, kortsiktiga åtgärder har vinnaren visat hur smarta lösningar gör omställning attraktivt och levererar resultat här och nu. Vi hoppas och tror att deras arbete ska inspirera många fler framöver. Årets hållbarhetspris går till Örebrobostäder.”

Prisutdelning

Priset delades under under Tech Awards Sweden den 22 mars 2023. Tech Awards Sweden är en branschtävling och ett evenemang som arrangeras av Foundry och TechSverige. Tävlingen innehåller sex olika priskategorier där syftet är att belöna och hylla företag, organisationer och personer som innoverar och skapar värde för sina kunder, medarbetare och för samhället i stort med hjälp av tech.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: ÖBO

You must be logged in to post a comment Login