Örebroregionens turismpris till Open Art

By on 19 september, 2022
Foto: Elin Johansson

För knappt tre veckor sedan avslutades årets upplaga av konstbiennalen Open Art. Och idag offentliggörs att evenemanget tilldelats Örebroregionens Turismpris för 2022.

– Huvudkriterierna för priset handlar om nytänkande, hållbarhet och kunskapsspridning, tre kriterier som stämmer in perfekt på Open Art, säger Björn Fransson på Örebrokompaniet.

Pristagaren utses av representanter för de offentliga turismaktörerna i länets tolv kommuner tillsammans med Region Örebro län. Bland tidigare pristagare finns Loka Brunn, Wadköping, Lerbäcks teater, Katrinelund och Krogen som inte finns.

Motiveringen lyder:

Få evenemang sätter så stark prägel på Örebro som Open Art. Under denna konstperiod förvandlas en redan vacker stadskärna till ett spännande upplevelserum som förgyller örebroarnas vardag, lockar besökare från när och fjärran och sprids över hela världen via tusen och åter tusen foton i sociala medier.

Dessutom med ett långsiktigt hållbarhetsarbete och starkt fokus på de unga. Grattis Open Art, ni är synnerligen en värdig vinnare av Örebroregionens Turismpris.

Priset delas ut på regionens hållbarhetsdag den 5 oktober och förutom äran och ett diplom tilldelas vinnaren även 10 000 kronor. I och med vinsten blir Open Art dessutom Örebroregionens kandidat till Stora turismpriset i Sverige som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism vid en ceremoni i Stockholm den 30 november.

– 2020 delades priset mellan alla nominerade, men förutom det har vår region aldrig vunnit Stora turismpriset. Konkurrensen är stenhård, men Open Art är en riktigt stark kandidat. Så vi håller tummarna för att det äntligen är vår tur i år, säger Björn Fransson.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebrokompaniet

You must be logged in to post a comment Login