Organdonation uppmärksammas i Örebro

By on 25 april, 2019
Arkivbild

Just nu pågår Jontefondsveckan i Örebro där pengar samlas in till stöd för barn och familjer som väntar på, eller har genomfört, en organtransplantation. Genom att köpa utvalda produkter hos City Gross kan invånarna bidra till att drabbade familjer får hjälp under en svår tid.

City Gross och deras kunders och leverantörers engagemang har gjort stor skillnad för hur vi kan bidra till de barn och familjer som är i behov av stöttning i samband med en organtransplantation. Samtidigt ökar kännedomen om Jontefonden och vi får möjlighet att hjälpa allt fler familjer, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare Jontefonden.

Organdonation är ett ständigt aktuellt ämne och för de 800 svenskar som vid årsskiftet stod i kö för ett nytt organ, kan väntan bli lång. Inte enda barn ska behöva dö i väntan på ett organ och därför finns Jontefonden – en insamlingsstiftelse för barn och ungdomar som ska eller har organtransplanterats, samt deras syskon.

Som ett familjeföretag känner vi starkt för Jontefonden och delar ambitionen att på allvar göra skillnad i organdonationsfrågan. I butiken stöttar vi Jontefondens arbete och hoppas att våra kunder också vill hjälpa drabbade barnfamiljer, säger Niklas Karlsson butikschef på City Gross i Örebro.

Under Jontefondsveckan, som pågår vecka 17, kan kunder bidra på en rad olika sätt. Som alltid går det att skänka sin pantersättning till Jontefonden genom att trycka på den så kallade Jonteknappen då man pantar hos City Gross.

– Denna vecka kan kunder också köpa utvalda Jonteprodukter, exempelvis skinka, blommor, bakelser och lotter där man kan vinna upp till 50 000 kr i månaden under ett år. I kassan finns även finns möjligheten att ge bort 10 eller 20 kronor, fortsätter Niklas Karlsson.

Engagemang i Jontefonden
Samarbetet mellan City Gross och Jontefonden startade med ett lokalt engagemang i butiken i Ytterby utanför Göteborg. Detta har utvecklats och idag är matkedjans alla 43 butiker involverade. Vidare har man satsat hårt på att skapa större kännedom om fonden genom rikstäckande annonser och inte minst kampanjen #väntainte, som nyligen vann första pris i Gyllene Hjulet i klassen Årets Samhällsengagemang.

Lokalt | City Gross Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login