ÖSK Dam tappade ledning två gånger om

By on 26 maj, 2024

Örebro SK FK tog i förra omgången en meriterad seger när man slog dåvarande tredjeplacerade Bollstanäs, i dagens match på Grönpepparparkens IP i Örebro tog man emot Sunnanå SK i den åttonde omgången av Superettan 2024.

ÖSK inledde piggt och bra under matchstarten, där man låg på och skapade fina chanser. I den 14 minuten gav det resultat, då Örebros Josefine Eklund fick in bollen i Sunnanås mål efter en hel del konstiga bollstudsar. Efter ledningsmålet började hemmalagets spel sakta men säkert gå ner sig, något som gjorde att Sunnanå kunde komma in i matchen. Örebro väcktes i den 32 minuten, då Sunnanå kvitterade till 1-1.

Ett mål som inte hade någon negativ verkan på Örebro, som istället ryckte upp sig för att återigen återta spelet. För bara minuten efter i den 33 minuten kom Örebros 2-1 mål, ett mål som gjordes av Grace Wallin. Nu var det hemmalaget mer eller mindre för hela slanten, när första halvleken var färdigspelad var ÖSK i ledningen.

I inledningen av den andra halvleken var det Sunnanå som skapade det mesta i chansväg, där Örebro fick koncentrera sig på försvar. Nu kunde inte Örebro stå emot gästernas offensiv, i den 56 minuten kom kvitteringen fram till 2-2.

Nu kom inte samma reaktion från Örebros sida som efter det första kvitteringen från Sunnanå, istället kunde gästerna ganska lätt hålla kvar spelet. Desto längre tiden gick desto mer sjönk kvaliteten på spelet, och spelet jämnade ut sig.

Desto närmare slutsignal man kom var det fortsatt Sunnanå som var närmast mål, men när slutsignalen kom stod det 2-2 på resultattavlan.

Det här var en match som Örebro skulle kunna ha vunnit, om man efter bägge ledningsmålen hade haft kvar både skärpa som intensitet. Istället gick man ner sig såpass ordentligt att Sunnanå kunde komma tillbaka två gånger, för att även ta över matchbilden stundtals. Som sagt var hade Örebro disponerat sina krafter bättre hade man haft tre säkra poäng istället för en, nu bjöd man in gästerna men kunde ändå få med sig en poäng.

Nu väntar Malmö FF på bortaplan i den nionde omgången av Superettan 2024 för Örebro SK FK, en match som spelas lördag 8 juni 2024.

Matchfakta Örebro SK FK vs – Sunnaå SK

• 14 minuten, Mål Örebro, 1-0 Josefine Eklund.
  • 32 minuten, Mål Sunnanå, 1-1 Wilma Dahlgren.
  • 33 minuten, Mål Örebro, 2-1 Grace Wallin.
  • 56 minuten, Mål Sunnanå, 2-2 Sandra Jakobsen.