ÖSK tappade poäng mot Degerfors

By on 1 september, 2013

Stämningen var på topp och hejaramsorna ekade mellan träden. Den gamla bruksorten Degerfors hade invaderats av ÖSK:s trogna supportar Kubanerna. Det var länsderby mellan Örebro SK och Degerfors IF.

Men festen på Stora Valla kunde tagit slut redan efter 8:a minuter. Någon från bortre långsidan kastade inte ett föremål mot linjedomaren. Detta känns både onödigt och dumt, speciellt med tanke på att där satt Degerfors-supportrarna, deras lag var klart det bättre laget in den första halvleken.

Degerfors hade mer fart i spelet att skapade fler klara målchanser än gästerna Örebro. Tillslut fick de utdelning för sitt fina spel när Daniel Sundgren kunde göra 1-0 på straff i slutet av halvleken. Det fanns mycket som ÖSK behövde tänka på under pausvilan.

Det var ett nytt ÖSK som gick ut på planen i den andra halvleken. De styrde spelet på ett annat sätt jämfört med första halvlek. Degerfors fart var försvunnen och ÖSK lyckades sätta en hög press. Kvitteringen kom på en frispark i den 60:e min, målskytt Patrik Haginge.

Slutresultatet blev 1-1 och man kan konstatera att lagen gjorde mål när de spelade som bäst i matchen. Degerfors var riktigt nära på att göra 2-1 men bollen gick i stolpen. Oavgjort var ändå rättvist med tanke på hur spelbilden hade sett ut under matchen. Och att vi i huvud taget fick en match att se på ska vi nog vara tacksamma över.

Första halvlek
Det smällde direkt, ÖSK fick en frispark när Degerfors knuffade omkull Gerzic i mittcirkeln. En tuff inledning på matchen, hemmalaget gick hårt åt ÖSK:s anfallare samtidigt hade Degerfors bra fart i spelet. Bortalagets försvar fick jobba hårt.

I den 10:e min inträffar ett längre spelaravbrott då en person hade kastat in ett föremål mot linjedomaren på bortre långsidan. Huvuddomaren bryter matchen och spelarna lämnar planen. Men man bestämmer sig för att spela klart, matchen återupptas vid ca 18.10.

Matchuret ställde tillbaka och spelarna upptog matchen. Spelbilden var den samma efter avbrottet som innan. Degerfors hade bra fart i spelet och skapade de bästa chanserna. Oscar Jansson gjorde en svettig räddning för ÖSK i den 19:e matchminuten.

I den 37:e min gav hemmalagets fart utdelningen då Magnus Wikström fällde en motståndare i straffområdet. Daniel Sundgren tog hand om straffen och satte 1-0 till Degerfors. Det blev även halvtidsresultatet.

Andra halvlek
ÖSK gick ut i den andra halvleken med en starkare fokus på att göra mål. De satte mer press mot mål och lyckades rubba Degerfors som drog på sig ett antal frisparkar. ÖSK lyckades dock inte förvalta dem.

I den 60:e min gav tillslut ÖSK:s hårda slit resultat, Patrik Haginge kunde kvittera till 1-1 efter mål på en frispark. Efter ett längre ÖSK övertag lyckas Degerfors ta sig upp och skapade ett riktigt farligt läge i ÖSK:s straffområde, detta skedde i den 80:e min.

Mot slutet av matchen skapade bägge lagen farliga målchanser men bollen vill inte in i mål. Slutresultatet blev 1-1, ett rättvist resultat med tanke på hur spelbilden sett ut.