ÖSK tar emot Assyriska ikväll

By on 12 september, 2013

Toppstriden i superettan är långt ifrån avgjord och ÖSK har tappat poäng efter två raka 1-1 matcher. Ikväll kommer tabell nian Assyriska på besök.

En svår match på förhand men samtidigt en chans för ÖSK att ta in poäng på serieledande Falkenberg. De möter IF Brage på fredag, ett lag som har storsatsat men ligger sist i tabellen.

För ÖSK gäller det att vinna de matcher de har kvar annars kan drömmen om Allsvenskan försvinna. På fjärde plats i tabellen ligger Degerfors, de har 9 poäng upp till ÖSK. Men börjar ÖSK att förlora kan de där poängen ätas upp snabbt.

Vad säger ÖSK om matchen?
Lagkapten Magnus Wikström kommer inte spela på grund av en avstängning. Ayanda Nkil kommer ersätta honom ikväll.

Nkil förklara i en intervju på ÖSK-TV att det är en stor förlust för laget att Magnus inte kan spela eftersom han är stommen i backlinjen. Han ser inte sig själv som någon ersättare då Magnus har en större betydelse för laget.

Samtidigt förklarade han att ÖSK fungerar som en enhet och inte ett lag med en massa individuella spelare. De måste vinna även utan Magnus i backlinjen.

Nordin Gerzic säger att ÖSK måste vinna, de har kryssat i ett par matcher och nu måste 3 poäng komma in. Gerzic antyder på att laget måste kriga mer på planen.

Matchen mot Assyriska
Ikväll börjar matchen kl 19.20 och den spelas på Behrn Arena. Övriga matcher är Jönköping Södra hemma mot Ljungskile.

Tabellen trean GIF Sundsvall tar emot Örgryte, även den matchen har betydelse för ÖSK då GIF konkurrerar om platserna till Allsvenskan.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login