ÖSK fortfarande obesegrade på hemmaplan

By on 7 augusti, 2013

Det finns inget bättre än att spela på hemmaplan iaf om din förening heter Örebro SK. Ikväll kom den 9:de raka segern på Behrn Arena. Att det sen var Jönköpings Södra som stod för motståndet måste betytt mycket för killarna då 2-0 förlusten borta fortfarande ekar i bakgrunden.

Örebro SK gick ut i den första halvleken och styrde spelet, man lyckades genom sitt offensiva spel göra två snygga mål. Jönköping visade återigen upp att det är farliga på fasta situationer. Deras mål kom på en hörna i mitten av halvleken. Men det var även det enda som Jönköping fick i matchen.

ÖSK kontrollerade spelet från första min. I andra halvlek kunde de öka på ledningen till 3-1 och samtidigt radade man upp flera bra chanser att göra både 4-1 och 5-1. I den 84:e min kom Nordin Gerzic in på planen, han fick en lång applåd från publiken. Men hans framträdande märktes knappt, ÖSK vann ändå matchen rättvist och det här var nog en av de roligaste matcherna på länge.

Första halvlek
ÖSK sätter press direkt på Jönköping i de inledande minuterna, man visade att resultatet från förra mötet inte skulle inträffa igen. Och redan i den 5:e min får Ahmed Yasin på en kanonträff som dalar ner i krysset, 1-0 till ÖSK.

I den 11:e min fick ÖSK ett guldläge att göra 2-0 men efter att en ÖSK-spelare rundat målvakten satte han bollen i stolpen. Annars var det ÖSK som styr första halvlek, Jönköping hade inte många chanser med fick två fasta lägen. En frispark och en hörna. Hörna resulterade i 1-1 genom Viktor Rönneklev i den 26 min.

Målet kom som ett bakslag för ÖSK men redan i den 30:e min skulle 2-1 målet komma. Kalle Holmberg sköt ett direktskott i straffområdet som gick i stolen och in i mål. 2-1 blev även halvtidsresultatet.

Andra halvlek
Hemmalaget fortsätter sin press i starten av andra halvleken, de skapar ett bra tryck och i den 51:e min gör Shpetim Hasani 3-1 efter en snygg framspelning. För Jönköping blev backen bara högre efter det tidiga målet.

Bortalaget hade svårt att få några bra lägen i den andra halvleken då ÖSK fortsatte att pressa på. Det resulterade även i att Jönköping hade svart att hänga med i spelet. Flera avbrott med skadade spelare förekom i matchens slutskede, det värt även lite ”hawaiifotboll” på slutet då båda lagen var nära att göra mål. Tillslut kunde dock ÖSK vinna en underhållande match med 3-1