Över 800 körde för fort utanför skolorna

By on 26 augusti, 2020
Arkiv bild.

Över 800 hastighetsöverträdelser, vapenbrott och narkotikabrott. Det är resultatet av förra veckans trafikvecka i region Bergslagen. Fokus var i trafikmiljön vid skolor och förskolor.

Skolorna är åter igång efter sommarlovet i samband med det har polisen varje år en samordnad trafiksäkerhetsinsats med fokus på trygghet och hastighet utanför bland annat skolor och förskolor.

–  Det väl utförda arbetet av personalen vid trafiksektionen och vid våra lokalpolisområden har förhoppningsvis fått bilförare sänka hastigheten kring skolor och förskolor. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i Bergslagen.

Trafikinsatsen som är nationell pågick under hela veckan.
– I polisregion Bergslagen arbetar vi med en metod där vi genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som vi sprider ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken, säger Leif Svensson.

I samband med hastighetskontrollerna uppdagades också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, vapenbrott och en efterlyst person anträffades.
Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

Fakta om trafikveckan 17-23 augusti i region Bergslagen
•  815 rapporterade hastighetsöverträdelser. 215 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
•  19 anmälningar gällande narkotikabrott
•  3 vapenbrott
•  1 anträffad efterlyst
•  20 underrättelseuppslag

Länet
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login