Överraska med tulpaner på Alla hjärtans dag

By on 11 februari, 2023
Inför Alla hjärtans dag den 14 februari tipsar Blomsterfrämjandet om 10 buketter i olika stilar.
Bild: Blomsterfrämjandet

Kärlek kan se ut på många olika sätt, det finns inga rätt eller fel när det gäller att visa kärlek och uppskattning. Den 14 februari har kärleken fått en egen dag, Alla hjärtans dag eller Valentins dag.

Vissa väljer att fira dagen, andra tycker att det är en dag som alla andra.

De allra flesta av oss uppskattar dock att bli uppmärksammade och få uppskattning. Det behöver inte vara från en kärlekspartner, det kan lika gärna vara en god vän, släkting, kollega eller någon annan i vår närhet som visar uppskattning.

Ett klassiskt sätt att visa sin kärlek är genom blommor. En tulpanbukett är ett fint sätt att sprida glädje. Tulpaner piggar upp i vintermörkret och skänker hopp om ljusare tider.

De är lätta att sköta och passar såväl den som älskar växter som den som helt saknar gröna fingrar. Det är heller inga problem om budgeten är skral, en tulpanbukett behöver inte kosta mycket.

Inför Alla hjärtans dag den 14 februari tipsar vi om 10 buketter i olika stilar. Buketter som på olika sätt visar på uppskattning och förmedlar kärlek.

….

Blandbukett

Rickard Söderberg avslöjade nyligen i en intervju med Blomsterfrämjandet att om han ska ge någon en tulpanbukett på Alla hjärtans dag så blir det till hans mamma. Rickard tycker mycket om blandbuketter och det är han inte ensam om. En bukett med blandade färger är ett säkert kort!

….

Rött

Många förknippar kärleken med rött. Röda rosor och röda hjärtan är klassiska symboler för kärlek. Den som vill ge bort blommor som är odlade i Sverige, men ändå går i kärlekens röda nyans kan med fördel välja röda tulpaner. En bukett i rött är ett ypperligt val för den som tycker om det mer traditionella.

….

Rosa

Rosa är en annan färg som ofta förknippas med kärlek. Passar bra att ge bort till den pudriga romantikern eller till bästa kompisen. Med ett sidenpapper i passande färg blir det en extra fin present.

….

Kombination av rött och rosa

Den som har svårt att välja blandar med fördel rosa och röda tulpaner. Resultatet är fortfarande romantiskt men inte lika korrekt utan lite mer busigt och lekfullt.

….

Pastellsymfoni

En blandning av tulpaner i ljuva pasteller som andas vår är inte heller fel. Om du vill kan du komplettera med några kvistar av körsbär eller forsythia eller kvistar från andra tidigblommande buskar. Ett passande band runt vasen ger buketten ett charmigt utseende.

….

Purpur

Rickard Söderberg tycker att purpurfärgade tulpaner påminner om punkrock. Och ja, varför inte? Mörkt purpurfärgade tulpaner i buketten passar fint till den som inte är så traditionsbunden. Här tillsammans med ljuvt gula och rosa sorter.

….

Vitt

Den skandinaviska stilen vitt och fräscht är ett begrepp. Stilen är fortfarande populär. En rent vit bukett är perfekt till den som tycker om det strama och avskalade. Det finns vita sorter med vackert mönstrade blad för den som vill piffa upp buketten lite.

….

Solgult

Associerar du gula tulpaner med påsk? Gula tulpaner är visserligen som allra populärast kring påsk, men de lyser hela säsongen. För den som behöver piggas upp finns inget bättre alternativ! Det finns både klart gula och mildare gula sorter.

….

Tvåfärgade

Gulröda som den skånska flaggan vajar tulpanerna över kanten på vasen. Det finns även tvåfärgade sorter att välja bland för den som tycker om det.

….

Min andra apelsinhalva

Är ett spanskt uttryck som beskriver ens bättre hälft. Varför inte visa din uppskattning med orange tulpaner? Och kanske en halv apelsin? Både personligt och originellt.

Nöje | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Blomsterfrämjandet

You must be logged in to post a comment Login