Övertygande vinst för Örebro Volley mot Lindesberg Volley

By on 16 mars, 2019

Örebro Volley tog under lördagen 16 mars emot Lindesberg Volley för den första SM-kvartsfinalen. Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher. Det såg på förhand ut att bli en jämn match då lagen också möttes i den sista matchen av playoff serien där Örebro vann i en tät femsetare där lagen följdes åt hela vägen.

I det första setet startad Lindesberg bäst och ledde fram till 10-9 men där efter vaknade Örebro till och kom till baks för att vinna setet med 25-18, Lindesberg hade klara problem med sitt servmottag och det var en stor anledning till Örebros vändning.

Andra set började som det första med ett Örebro som hade svårt att komma igång, men när de väl fick fart på sitt servande så var inte heller detta set särskilt spännande och Örebro tog hem även detta nu med 25-13.

Örebro tog i det tredje setet ledningen från början och höll den hela setet som slutade 25-18 efter att Lindesberg tagit in något på slutet. Örebro vann alltså matchen med 3-0 i set och tog ledningen i kvartsfinalserien.

Detta var den första kvartsfinalen i volleybollens SM-slutspel vilken avgörs i bäst av fem matcher och där nästa match spelas nu på onsdag 20 mars i Lindesberg.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login