Plats för fler barn och unga i Nora kulturskola

By on 8 december, 2022
Foto: Nora kommun

Nora kommun satsar på kulturskolan och under 2023 byggs verksamheten ut för att kunna ta emot fler elever inom dans, piano samt bild och form. Verksamheten välkomnar barn och unga i åldrarna 4–19 år, boende i Nora Kommun.

Nora kulturskola startades under hösten 2019. Strax därefter kom pandemin men trots detta har verksamheten vuxit till att idag erbjuda cirka 300 kursplatser inom sång, stråkinstrument, piano, trummor, gitarr, dans, danslek, teater och bild och form.

Intresset är stort och för att kunna möta upp efterfrågan så fattades beslut om en förstärkt budget 2023 för att utöka antalet kursplatser i de mest efterfrågade ämnena.

– Vi startar med att utöka antalet dansgrupper samt bild och form-grupper redan i januari 2023, Inför hösten 2023 kommer vi att utöka på piano också, vilket är efterlängtat, säger kulturskolechef Sofie Aspeqvist.

Sammantaget rör det sig om drygt 90 fler elevplatser inom dans, bild och form och piano.

Nora kulturskola har sin verksamhet i Allaktivitetshuset, Teaterbiografen och på Storgatan 15, bredvid biblioteket.

Förutom kursverksamheten så pågår detta läsår en satsning för att nå de barn som har långt till tätorten Nora. Vi besöker skolorna i Gyttorp, Born, Ås och Järnboås under sju veckor per skola, och har musik, dans och teater en dag i veckan med alla barn i f-klass till och med årskurs 3.

Kulturskolan vill nå alla barn i Nora! Vårt mål är att inte en unge ska växa upp i Nora utan att ha mött Nora kulturskola.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login