Pressbyrån på Järntorget samarbetar med Barnagåvan i jul

By on 9 december, 2023
Arkivbild

Ilja Gontcharov, 25 år, från Örebro är franchisetagare på Pressbyrån Järntorget. Varje år vill butiken göra något speciellt runt jul för att sprida värme och kärlek, för dem som behöver det allra mest.

Precis som förra året har Ilja och hans medarbetare en julgran i butiken i år. Istället för traditionellt julgranspynt hänger det önskelistor från familjer med en tuff ekonomisk situation. Tanken är att Pressbyråns besökare kan få ta en önskan från ett barn, köpa julklappen och lämna i en säck i butiken.

Detta har redan resulterat i flera fulla säckar, initiativet är ett samarbete med den lokala och ideella organisationen Barnagåvan i Örebro. 

– För mig känns det viktigt att ta hand om mitt närområde och det är fantastisk att se att man faktiskt kan göra skillnad. De senaste två åren har det handlat om att samla in julklappar till barn vars föräldrar inte har råd eller ork att fira julen just nu. Målet är att dessa familjer ska få andas ut, slappna av och känna att vi hjälps åt tillsammans, säger Ilja Gontcharov.

Men Iljas engagemang stannar inte där. För att främja läsglädjen i staden har han även gjort en del av butiken till ett bibliotek. Satsningen går ut på att göra böcker mer lättillgängliga och nå ut med läsning till ännu fler människor. Besökarna kan både låna och lämna böcker i butiksbiblioteket helt utan kostnad eller förpliktelser.

Projektet har inget slutdatum, Iljas dröm är att det ska bli en permanent del av butiken och kundernas vardag.  

Järntorget | Örebro
Örebronyheter

Källa: Spotlight

You must be logged in to post a comment Login