Publiksuccén KALASTIDER är tillbaka

By on 20 november, 2022

Julkonserten KALASTIDER är en drygt 20-årig tradition i Örebros kulturliv som lockar besökare från hela Mälardalsregionen till staden och universitetet. Den 1-3 december spelas de fyra föreställningarna där den sceniska kören Örebro University Choir under ledning av Fredrik Berglund åter bjuder in till musikkalas på Örebro universitet!

”Det känns fantastiskt att få ställa denna ensemble på scenen och bjuda in till en föreställning där vi bjuder på körsång och underhållning som ger mersmak för julen och allt vi älskar i denna tid!”, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för föreställningen.

”I Kalastiders unika koncept blandas välkänd julrepertoar med nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen. Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna!”, fortsätter Fredrik.

”Kalastider är en julkonsert som du absolut måste uppleva om du inte varit där. Det går inte att föreställa sig känslan när du har musiken framför dig, runt dig och till slut kastas med i en virvlande final där hela arenan exploderar i O, helga natt. Intimt, mäktigt och överraskande på samma gång. Jag kommer inte missa det igen” Konsertbesökare efter premiären 2021

Årets föreställningar spelas den 1-3 december i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster/föreställning. I föreställningen hör vi förutom Örebro University Choir och solister även Kalasorkestern som tillsammans bjuder på en föreställning i två akter under ledning av Fredrik Berglund.

Varmt välkommen!

ÖREBRO STUDENTSÅNGARE / ÖREBRO UNIVERSITY CHOIR

Den sceniska kören Örebro Studentsångare/Örebro University Choir har sedan starten 1993 haft en unik position vid Örebro universitet. Ensemblen består av sångare med koppling till universitetet och körens konstnärlige ledare och dirigent Fredrik Berglund, som även innehar titeln Director Cantorum vid universitetet, har lett kören sedan år 2000. Fredrik präglar ensemblen med såväl specialskrivna arrangemang som koreografi och regi av körens föreställningar.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Studentsångare

You must be logged in to post a comment Login