Rädda Stadsparken i Örebro 24–25 april.

Av på 23 april, 2013

Den 24 och 25 april kommer elever i årskurs fem gå på äventyr i Stadsparken. I uppdraget Rädda Stadsparken som arrangeras av Örebro kommun ska eleverna stoppa ett gäng med ungdomar och vuxna som skräpar ner och förstör vår närmiljö. För att kunna övertyga miljöbovarna får eleverna olika uppgifter att lösa.

– Vi hoppas att vi med det här äventyret kan fånga och förstärka det intresse som barnen har för naturen och vår miljö. Vi ser att många barn är kunniga när det gäller sortering. Nu får de möjlighet att visa det praktiskt också, säger Helena Lindström, teknik- och miljöpedagog på Örebro kommun.

Eleverna ska bli proffs på miljö
Målet med dagarna är att eleverna ska jobba med hur man tar hand om vår närmiljö och miljön i ett större perspektiv; nedskräpning, kretslopp, hållbar utveckling, klimat och återvinning knutet till skolans egna mål. På längre sikt kan kunskapen bidra till att nå Örebro kommuns mål om andelen felsorterat avfall. Målet kring felsorterat avfall ska minska från 65 procent till 40 procent.

– Rädda Stadsparken är ett jättebra sätt att stärka barnens intresse för miljöfrågor och är en av aktiviteter vi jobbar med under året för att minska nedskräpningen säger Ulrika Sandberg, ordförande i Tekniska nämnden.

Under dagen finns även polisen på plats för att eleverna ska kunna ställa frågor och lära sig hur polisen jobbar för Örebros ungdomar och vad de gör för att förebygga förstörelse.

Skräpvecka i Örebro
Örebro kommun satsar hårt på miljön och nedskräpningen den här veckan. Samtidigt som femteklassarna är i Stadsparken är vi med i de nationella skräpplockardagarna som årligen anordnas av Håll Sverige rent. I Örebro samarbetar stiftelsen med Örebro kommun. I år deltar cirka 6000 skräpplockare!

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in