Ramsbergsdagen 13 augusti med Dan Anderssons Kolarhistorier

By on 2 augusti, 2022
Foto: LindeKultur

Lördag 13 augusti firas Ramsbergsdagen med aktiviteter kl 11-16 kring festplatsen Kölnberget och avslutas kl 17 i Ramsbergs kyrka med Kolarhistorier – en teaterföreställning med text och musik baserad på Dan Anderssons bok med samma namn.

Ramsbergsdagen firas 13 augusti med en rad aktiviteter – se program i affisch längre ned på denna sida.

Dagen avslutas kl 17:00 i Ramsbergs kyrka med Kolarhistorier – en teaterföreställning med text och musik baserad på Dan Anderssons bok med skådespelare Daniel Scherp och musiker Kalle Källman från Teaterfabriken i Stockholm. De har tidigare gästat Ramsberg med föreställningen Nils Ferlin & KlaraBohemerna.

”Vi tränger oss djupt in i de mytomspunna finnskogarna där vidskepelse och trolldom, svält och laglöshet grasserar. Den växande industrialiseringens profitörer tvingar dem som lever i samhällets utkanter att leverera träkol till bruken mot ringa ersättning. De varma, pyrande kolmilorna och de enkla kolvaktarkojorna blir en rik samlingsplats för spännande historier från finnmarken. Tack vare Dan Anderssons vassa penna kan vi ta del av dessa fantastiska historier som rymmer märkliga mänskoöden och hårda levnadsvillkor”, skriver Teaterfabriken.

Teaterföreställningen arrangeras av Linde Bergslags församling och Ramsbergs Kulturcentrum. Fri entré – men skänk gärna ett bidrag till Ukraina.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login