Renoveringen av Nobelstadion i Karlskoga är klar

By on 24 juni, 2023
Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande och Amanda Lindgren (M, ordförande i kultur- och fritidsnämnden klippte tillsammans bandet vid invigningen av Nobelstadion som genomgått en omfattande renovering.
Bild: Karlskoga kommun

På fredagseftermiddagen den 16 juni invigdes den nyrenoverade Nobelstadion, lokalerna har genomgått en grundläggande invändig renovering som omfattar både stammar och ytskikt.

Allt för att skapa bättre förutsättningar för alla de idrottsföreningar som använder lokalerna. Renoveringen har omfattat allt från träningslokaler till omklädningsrum. Det har också gjorts vissa anpassningar av lokalerna utifrån verksamheternas behov.

Nobelstadion är en samlingpunkt för idrotten här i stan, det är en unik arena. Därför känns det väldigt roligt att ha fått vara en del av den här renoveringen, säger Sebastian Pisoni, projektledare på Karlskoga kommun.

Renoveringen som har pågått sedan 2021 tog längre tid än beräknat, bland annat med anledning av en vattenskada som upptäcktes när renoveringen hade satt igång. Det gjorde att renoveringen blev mer omfattande. Tillgängligheten i lokalerna har också förbättras och energiförbrukningen har setts över för att på sikt kunna minska med nya och mer effektiva installationer.

Att Nobelstadion nu står klar förbättrar förutsättningarna för många föreningar i Karlskoga, inte mindre än åtta idrottsföreningar, som har sin verksamhet i Nobelstadion och som nu kan flytta tillbaka in i nya fräscha lokaler. 

– Vi är inne i en expansiv fas i Karlskoga. Kultur, fritid och idrott är prioriterade områden och viktiga för att man ska ha det bra även på fritiden i Karlskoga. Idrott är bra för folkhälsan, förenar och bygger gemenskap och är definitivt underhållning. Idrott ger också många fina minnen. Nobelstadion är därför en viktig anläggning i Karlskoga, sa Tony Ring i samband med invigningen.

Karlskoga
Örebronyheter

Källa: Karlskoga kommun

You must be logged in to post a comment Login