Rickard Larsson får en av årets Energiklappar

By on 17 december, 2022
Rickard Larsson, körledare och dirigent för manskören Harmoni.
Bild: LindeKultur

Rickard Larsson får en av årets Energiklappar av Linde Energi AB, han är körledare och dirigent för manskören Harmoni som nu får en av 2022 års Energiklappar som delas ut av kommunägda bolaget Linde Energi för tredje året.

Energiklappen är bolagets julklapp till en lokal eldsjäl eller grupp av eldsjälar, ett lokalt initiativ eller projekt. Helt enkelt någon eller något som sprider värme och gör skillnad för andra i Bergslagen.

År 2022 får fem pristagare dela på prispotten 25.000 kronor: Rickard Larsson (körledare & dirigent); Björn Nyberg (grundare & förgrundsgestalt Frövi Judo); Aleksander Lazarevic (ungdomsansvarig/tränare P10 IFK Lindesberg); Ingegärd Carlsson (dans- och gympaledare); Anders Ericsson (mångsysslare i Löa).

Rickard Larsson får Energiklappen med följande motivering:

”Han har det senaste decenniet varit starkt bidragande till att forma musikscenen i Lindesberg. En ledare som pendlar sömlöst mellan att stå i centrum och i bakgrunden. Han vågar ta plats, men gör samtidigt sitt yttersta för att lyfta fram och utveckla sina adepter. Låta dem våga och växa. Richard Larsson står verkligen upp för de mjuka värden som i en hård värld ibland faller i skugga – medmänsklighet, god ton och inkludering. I Richards värld har alla en plats och alla är välkomna.”

Rickard Larsson är manskören Harmonis dirigent sedan 2013. Han bor i Örebro och arbetar som musiklärare vid Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login