Rodrigo Abols show när Örebro HK vann första åttondelsfinalen

By on 26 mars, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Nu var det skarpt läge för Örebro när man gästade Brynäs IF i Gävle, play in och åttondelsfinalens första match där det var mycket som stod på spel. Åttondelsserien spelas i bäst av tre matcher, att vinna den första matchen var riktigt viktigt och nu är det fördel Örebro inför den andra åttondelsfinalen.

Första delen blev till en tillställning med lågt tempo, tajt spel, kläm och känn, ett spel där inget av lagen visade upp några direkt kvalitéer av SHL-spel. Både Örebro hade ett par vassa chanser men Brynäs målvakt Veini Vehviläinen var bra med, när lagen gick till pausvila var det Jhonas Enroth i Örebro mål som fick kapitulera först och det var hemmalaget som var i ledning.

Mittenperioden börjades i samma stil som den första, men med den skillnaden att bägge lagen visade upp mer en helt annan inställning. Det blev en hel del fysik, kram och gnugg i hjälmen från bägge lagen,  trots känslorna höjdes inte spelkvalitén. Det var Örebro som styrde spelet bäst, när det var dags för pausvila två var man i ledning.

Sista perioden inleddes i ett snällt sagt avvaktande tempo, mitt ur ingenting kom Rodrigo Abols igenom för att utöka ledningen redan i den andra minuten. Efter det började islossningen för Örebro och målen började trilla in, mest för Rodrigo Abols som gjorde tre mål innan perioden var över. När slutsignalen ljöd hade Rodrigo Abols stått för sex poäng under matchen, och resultattavlan visade 2-7 i Örebros favör.

Nu spelas en match i 60 minuter och inte en sekund kortare, med det sagt så var Örebros insats i dagens åttondelsfinal en stegrande inställning där man inte började speciellt bra. Lågt tempo, seg inställning där Örebro inte kom upp i kvalité över huvudtaget. Det spelet hade man med sig in i den andra perioden där man inte direkt heller höjde kvalitén, men man hade puckarna med sig. Att man kom in i matchen och även kunde ta över i tredje beror mest på att Brynäs av någon konstig anledning inte visade upp det tidigare spelet inledningsvis, det gjorde att Rodrigo Abols show kunde börja där Örebro mer eller mindre kunde styra och ställa lite som man kände för. Vid 1-5 ställningen visade plötsligt Brynäs upp en klarvaken inställning och visade upp ett helt annat spel, men där och då var det försent även om hemmalaget att komma ifatt. Mannen för dagen Rodrigo Abols fick avsluta Örebro målskörd genom att sätta gästernas sjunde mål, fem av hans sex poäng kom i den tredje perioden.

I åttondelsfinal två möter Örebro hemmaborgen Behrn Arena, viktigt att komma hem för att sig an Brynäs framför kokande fullsatta läktare, vilket kan bara betyda vinst och avancemang till kvartsfinalspel i mina ögon. Måndag 28 mars 2022 blir det åka av i Behrn Arena, klockan 19.00 smäller det.

Matchfakta Brynäs IF – Örebro HK

• 11.19 Mål Brynäs, 1-0 Linus Ölund.
  • 15.00 Utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen hooking. Powerplay Brynäs.
  • 17.30 Utvisning Brynäs, två minuter Adam Pettersson interference.
  • 19.02 Utvisning Brynäs två minuter Simon Bertilsson delay of game. Spel fem mot tre för Örebro.