Romkaffe en speciell smakupplevelse

By on 26 december, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Pennybridge Roasters har I samarbete med Romrobban tagit fram ett ”Barrel aged rumcoffee”.

Där har man låtit brasilianskt kaffe lagras på ekfat, för att sedan tillsätta jamaikansk rom för ytterligare lagring under en månad.

Resultatet är ett kaffe som är ganska annorlunda där det malda kaffet har en tydlig doft av rom, mörk choklad, nötter, kaffe och ekfat. Smaken har en tydlig arrak och kaffesmak med toner av mörk choklad, smörkola, nötter, ekfat och en viss sötma.

Kaffet är helt klart inte för alla, det är bra om man gillar rom men även de som gillar tillexempel punchrullar borde gilla detta kaffe. När redaktionen provade kaffet varierade utslaget mellan bra och tycker inte om alls, men som sagt kräver det här kaffet en del av kaffedrickaren. Annars anser jag att kaffet är ett roligt samarbete mellan två smakprofiler i Örebro.

Personligen tycker jag att kaffet är bra och gott, men att det har en för stark arrak smak för att jag skall tycka att det är riktigt bra. Med det sagt uppmanar jag alla som är nyfikna att prova då det är ett kvalitetskaffe som är roligt att bjuda på när man har gäster, kanske efter maten om man vill hoppa över avecen.

Kaffet kan köpas på Kaffemästaren som ligger på Drottninggatan 7 i Örebro och priset ligger på 179 kronor för 150 gram hela bönor. På Kaffemästaren kan du också få ditt kaffe malt precis som du vill ha det.

Barrel aged rumcoffee får hela…

Karl-Johan, Nöje | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login