Roxane Elfasci & Baptiste Erard släpper singel

By on 26 september, 2022

Roxane Elfasci & Baptiste Erard släpper första singeln ur kommande EP:n – ’J.S. Bach: Organ Sonata No. 4’

Roxane Elfasci – YouTube-sensation och gitarrvirtuosen från Paris är nu aktuell med den första singeln från hennes kommande projekt ‘Bach Sonata’ där hon hyllar den stora kompositören Johann Sebastian Bach. Originalet är en triosonat som spelas på orgel, komponerad runt 1730 men detta är arrangerat av Roxane för att spelas på två gitarrer där Elfasci, tillsammans med klassiska gitarristen Baptiste Erard – mästerligt spelar JS. Bach Sonata no. 4: – Adagio-Vivace (första rörelsen).

Roxane släppte sitt efterlängtade debutalbum ’Hommage á Debussy’ den 17 september och rivstartade sin karriär när hon släppte sin tolkning på Debussy’s mest välkända låt ‘Clair de Lune’ på Youtube redan 2016. Videon har i skrivande stund nått över 8 miljoner visningar på Youtube med människor över hela världen som hyllar hennes framförande. Sedan dess har hon hyllats av tastemakers som BBC Radio 3 In Tune, Classical FM, International Arts Manager och har blivit utnämnd till en av BBC Music Rising Stars i November.

“Det här är ett arrangemang som jag har jobbat på i ungefär 2 år och som jag redan har spelat live under flera konserter tillsammans med Baptiste Erard. Originalet är en triosonat av Johann Sebastian Bach, som han komponerat runt 1730 för orgel. Orgeln, som stycket ursprungligen är skrivet för, skrivs i noter på tre olika notsystem – ett för vänster hand, ett för höger hand och ett för fötterna som spelar dom mörka tonerna, vilket ger sonaten dess tre delar. Jag blev helt förälskad i detta verk när jag hörde Vikingur Olafssons pianoarrangemang av den andra rörelsen.”

Kultur
Örebronyheter

Källa: Cosmos Music 

You must be logged in to post a comment Login