Rysare väntar nere i Hylte för Örebro Volley

By on 16 april, 2019
Foto: Karl-Johan Sandberg - Arkivbild

Örebro har ledningen i semifinalserien med 2-1 i matcher, det har varit idel hemmasegrar så här långt ska trenden brytas?

Vi ställer några frågor till tränaren Jonas Svantesson om vad han tror om matchen idag (tisdag).

Seger i tredje semifinalen hemma, ska ni avgöra semifinalen i Hylte?
– Nja sakta i backarna nu, klart att vi vill det men vi vet att Hylte/Halmstad kommer att slåss för sitt liv och det gäller att vi är mentalt förberedda för en lång och tuff fight. Man om läge ges så hoppas jag att vi kan vara så pass starka och tuffa att ta chansen om den dyker upp.

Vad kommer att bli viktigt för att ni ska få chansen att vinna?
I spelet så måste vi sätta press på H/H, de hade i långa stunder en väldigt bra Side-Out och vårt block var kanske lite ihåligt och det gör att vi får det svårt att försvara oss även om vi har bra press i serven, de kom undan lite för lätt i  början av förra matchen här i Örebro.

Kan vi var lite mer hungriga och aggressiva i dessa lägen så kommer vi att sätt hög press på H/H och då kommer vi att skapa chanser till att ta poäng när vi själva servar. Men för att få dessa lägen så måste ju vårat side-out spel fungera, hur som helst så det lag som har förberett sig bäst psykiskt och fysiskt kommer att ha störst chans att ta hem matchen.

Hylte/Halmstad har all press på sig de MÅSTE vinna denna match annars är det slut, kan vi vara förberedda och tillräckligt tuffa och våga utnyttja detta faktum så kan det bli en rolig kväll, men vi är beredda på att kriga så många matcher som behövs för att gå vidare.

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login