Så många i Örebro vill men kan inte besöka graven

By on 5 november, 2021

1 av 3 (30 %) personer i Örebro vill men har inte möjlighet att besöka en anhörig grav under årets allhelgona. Det visar en helt färsk undersökning från Fonus och Kantar Sifo. Undersökningen visar även att avståndet till kyrkogården är den i särklass vanligaste anledningen till varför personer i Örebro inte har möjlighet att besöka graven (66 %).

Med anledning av detta hjälper nu Fonus i Örebro alla som vill med att tända ljus på en anhörigs grav. Inför minnenas högtid har Fonus även tagit fram verktyget Minneshjälpen som ska hjälpa människor att återkalla bleknande minnen av bortgångna anhöriga. 

Såhär säger Peter Andersson på Fonus i Örebro om aktiviteterna:

– På minnenas högtid vill vi uppmuntra alla att tänka lite extra på och hedra en nära som inte längre finns ibland oss. Det känns därför väldigt fint att även i år kunna hjälpa människor som vill men inte har möjlighet att tända ett ljus på graven här i Örebro. Men att minnen av en person vi älskar bleknar och blir lite suddiga i konturerna är vanligt och helt naturligt. Och vår förhoppning är att Minneshjälpen kommer hjälpa människor den stund då det blir dags att tänka tillbaka lite extra.

Minneshjälpen 

4 av 10 (44 %) personer i Örebro uppger att minnet av den bortgångne förändras mycket över åren. 4 av 10 (40 %) tycker även att det är svårt att veta hur man kan hålla kvar minnena.

Örebro
Örebronyheter

Källa Fonus
Skulle ni vilja veta mer om ljuständningen eller Minneshjälpen? Kanske även följa med ut  till någon av kyrkogårdarna när ljusen tänds? Hör gärna av er till Michael! peter.andersson@fonus.se

You must be logged in to post a comment Login