Så ser bilförares vanor ut i Örebro län

By on 11 september, 2022
Arkivbild

Så ser bilförares vanor ut i Örebro län – ny funktion släpps i Google Maps, Google Maps har lanserat ‘bränslesnåla rutter’ i Sverige, en funktion som visar både en miljövänligare och bränslesnålare bilrutt.

En funktion som ligger väl till hands i tider när drivmedelspriserna slår i taket.

En nationell undersökning från Kantar Public på uppdrag av Google Sverige visar att varannan svensk inte känner till att det är möjligt att påverka sitt klimatavtryck genom att välja en mer miljövänlig rutt när de kör bil.

Samtidigt är många öppna för att välja en grönare omväg – tre av fyra tycker att det är värt att välja en alternativ väg för att minska sitt koldioxidutsläpp.

Så svarade Örebro län:

  • 44 procent i Örebro län känner inte till att det är möjligt att påverka sitt klimatavtryck genom att välja en mer miljövänlig färdrutt vid bilkörning. Det är den lägsta siffran bland samtliga län, i jämförelse med den högsta siffran, 60 procent, i Jämtlands och Västmanlands län.
  • Samtidigt skulle 28 procent i länet kunna tänka sig att ta en omväg på 6-10 minuter om den var mer miljövänlig.
  • Strax över 8 av 10 (83%) i Örebro län anger att det är troligt att de skulle välja en mer miljövänlig rutt om den hade samma ankomsttid. 
  • Fler än var tredje person (36%) att de tror att det tar längre tid att köra bil på ett miljövänligt sätt i jämförelse med att inte köra bil miljövänligt.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Google

You must be logged in to post a comment Login