Så vill Örebro Teater nå ut till hela länet

By on 12 januari, 2024
Ronny Danielsson (regissören för "Linje Lusta") deltar i det konstnärlig samtal i Nora.
Bild: LindeKultur

Konstnärligt samtal på länets bibliotek, teaterbuss från Lindesberg till Örebro. Skrönor i länet på turné. Och kanske skolteater på Folkets Hus i Lindesberg. Örebro Teater vill vara hela länets teater, och satsar nu på att nå ut till fler utanför Örebro.

Örebro Teater ska vara en självklar del av det lokala och nationella kulturlivet, enligt det regionala uppdraget: Örebro Teater ska vara ett konstnärligt nav inom länet för såväl professionella teateraktörer och amatörteater som för skolan i dess olika former.

– För oss är det jätteviktigt att vi som länsteater är tillgängliga för hela länet, förklarar Lisa Arenö (säljansvarig på Örebro Teater) och pekar på kommande bestämda och planerade evenemang.

…………….

Samtal i Nora: Onsdag 24 januari kl 18:00 bjuder Örebro Teater i samarbete med Nora Teaterförening och Nora Bibliotek in till konstnärligt samtal med Ronny Danielsson (regissören för ”Linje Lusta”) och teaterns konstnärliga ledare Rikard Lekander på Nora bibliotek. Evenemanget är kostnadsfritt.

Läs mer om evenemanget på bergslagsbibblan.se – bergslagsbibblan.se/-/om-linje-lusta-ett-konstnarligt-samtal.

…………….

Teaterbuss till Örebro: Lördag 24 februari bjuder Örebro Teater i samarbete med Lindesbergs Riksteaterförening in till bussresa från Lindesberg till Örebro Teater för att se ”Linje Lusta”. ”Vi vet att många tycker att det är svårt att ta sig till Örebro – därför vill vi underlätta teaterbesöket på detta sätt”, förklarar Lisa Arenö. Mer information om tider och priser kommer.

Läs mer om Linje Lusta på Örebro Teater – orebroteater.se/forestallningar/linje-lusta/.

…………….

Skrönor i länet: Örebro Teater åker på turné med skrönorna i länet 15 maj till 9 juni. Det blir en berättarkväll där besökarna också bjuds in att dela med sig av sina historier – och föreställningen är gratis.

För mer information och bokning av föreställning Skrönor i länet – orebroteater.se/forestallningar/skronor-i-lanet/.

…………….

Skolteater i Lindesberg (?): Örebro Teater har ett uppdrag och en stark önskan om att komma ut i länet med skolteater. ”Legenden om Sally Jones” är ett spännande kriminaläventyr för barn från 8 år som spelas i Örebro och erbjuds som skolteater på turné i länet 23 mars-23 maj.

– Vi vet att det kan vara svårt för skolor att ta emot oss, men vi kommer gärna till exempelvis Folkets Hus i Lindesberg som har en teaterscen som passar många av våra föreställningar, förklarar Lisa Arenö.

För mer information och bokning av föreställningen ”Legenden om Sally Jones” – orebroteater.se/forestallningar/legenden-om-sally-jones/.

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login