Sabaton fyller Lindesberg Arena

By on 1 februari, 2023
Foto: LindeKultur

Lördag 4 februari kommer Sabaton till Lindesberg på sin Sverige-turné – en konsert som fyller Lindesberg Arena med närmare 2.750 personer. ”Visst är det kul att vi åter fyller Lindesberg Arena med artister som fyller arenor över hela världen”, säger Jeanette Andersson -strateg på kommunala bolaget Besök Linde AB. Den här gången är det Laweka Event som arrangerar konserten med Sabaton.

Sabaton är ett svenskt power metal-band från Falun som bildades 1999. Bandets låtar är inspirerade av olika historiska krig. Även bandnamnet är militärt inspirerat, då Sabaton också är namnet på den del av rustningen som täcker foten. Sabaton har turnerat med bland andra Iron Maiden, Scorpions och Hammerfall.

Så här skriver Sabaton om Den Stora Sverigeturnén: ”Alla trodde väl redan att det inte fanns fler städer i Sverige att spela i efter vår turné i våras, men vi var inte riktigt klara ännu. Vi bestämde oss för att göra en sväng till som en sista del i ”Den Stora Sverigeturnén”! Efter 30 totalt utsålda spelningar i lika många städer under 2022 är det nu dags för 20 nya städer som vi inte besökt tidigare – från Övertorneå i norr och hela vägen genom landet till Trelleborg i söder, till många städer som aldrig någonsin upplevt något liknande! Förband blir även denna gång vår vapendragare HULKOFF, då kemin och historien mellan oss är orubblig”.

Efter Ulf Lundell och Harmonis Caprices – är det fler stora event på gång i Lindesberg Arena?

Jeanette Andersson (Besk Linde AB): ”Evenemang är viktiga för att locka besökare till kommunen och vi är alltid öppna för arrangörer som vill lägga event hos oss! Vi är glada för det goda samarbete vi har med Kimmo Kirvesmäki och Laweka Event. Vi är inte heller främmande för att arrangera själva men kan i dagsläget inte säga något om eventuellt kommande evenemang.”

Kimmo Kirvesmäki (Laweka Event): ”Vi har ständig kontakt med landets bokningsbolag för att hålla oss uppdaterade om vilka artister som är på gång och vilka turnéer som ska ut i Sverige. Lindesberg Arena är en arena som finns med oss i vår planering även om ingen konkret bokning är klar att presenteras idag.”

Alla sittplatser är slutsålda – bara ståplatser kvar. Hur många kan arenan ta in vid ett sådant här tillfälle?

Kimmo: ”Till konserten med Sabaton har vi en kapacitet på totalt 2.750 platser inklusive sittplats. Just nu finns hundratalet biljetter kvar till försäljning.”

Varför lägger arrangörerna en sådan hör konsert i Lindesberg?

Kimmo: ”Vi arrangerade Sabaton i Örebro i april 2022 och behövde till denna turné hitta en ny stad och arena. Det kändes då självklart att presentera Lindesberg och Lindesberg Arena som en möjligt spelplats för Sabatons team. Både för att arenan är tillräckligt stor och framför allt enkel att jobba i samt att personal på plats är proffsiga och vana med större evenemang. Även upptagningsområdet kring Lindesberg är bra om man kikar på en 60-70 km radie.”

Sabaton har ju uppmärksammats i media under den senaste tiden – innebär det att det vidtagits några extra säkerhetsåtgärder?

Kimmo: ”Vi har alltid full fokus på säkerheten, det krävs på större evenemang för att garantera säkerheten för publik och artister. Artiklarna den senaste tiden påverkar inte detta arbete, vi är trygga i den säkerhetsplan vi jobbar efter.”

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

 

 

You must be logged in to post a comment Login