Sense of – restaurangen där man låter känslan styra

By on 24 januari, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Caroline Orrvik öppnar restaurang med sin sambo Magnus Ekman på Köpmangatan 3 i Örebro, paret har varit verksamma i krogvärlden hela sina yrkesverksamma liv och Caroline har jobbat på alla restauranger värda namnet i Örebro.

Restaurangen kommer heta Sense of. sense of food, sense of wine, sense of drinks och sense of style.

En restaurang med smaker som förändras.

Man vill att det skall kännas som en klassisk gammal bistro, känslan av att den ska ha funnits i 50 år minst.

Jag möter upp Caroline Orrvik i byggkaoset på restaurangen.

Hur vill du att man skall känna när man kommer in på Sense of?

– Det ska kännas varmt, omfamnande och genuint, det ska kännas som hemma och det har vi jobbat efter stylemässigt.

Varför namnet Sense of?

– Jag älskar förändring och behöver konstant förändring annars tröttnar jag. Så namnet Sense of kan vara så mycket, sense of Spain, sense of Italy eller sense of chili det kan också vara sense of en person och därav kommer menyn ändras då och då, det gäller även drinkarna och vinerna.

– Vi kommer starta lite smått med Sense of Cold Brew. Vi kommer ha Cold Brewdrinkar det blir en klassisk o en vintage Cold Brewdrink. Där det kommer vara Cold Brew i förrätten och varmrätten, inte i alla men i vissa. Sen ändrar vi när vi känner för det.

Vad har ni mer för speciellt planerat?

– Det kommer även finnas en liten delidisk där man till exempel kan köpa ostar, korvar, man kan komma in och sätta sig och bara äta lite av det och dricka nåt gott till. Även utbudet där kommer att variera.

Du gillar förändring, hur kommer det märkas i restaurangen förutom med olika menyer, drinkar och viner?

– Vi kommer även ha gästkockar, då kanske vi spelar musik ifrån det land de kommer ifrån och vi kommer även ha gästpersonal.

– Sen kommer även inredningen att bytas ut, så ser man någon möbel eller detalj i restaurangen man är intresserad av så kan man anmäla sitt intresse till personalen.

Hur kom det sig att det blev en restaurang?

– Från början var det inte meningen alls, jag hade bestämt mig för att bara jobba med inredning och Magnus skulle spela golf. Men så blev vi tipsade om den här lokalen, det var egentligen några andra som skulle ha den men de drog sig ur. Så vi gick och tittade på den och bestämde oss på plats att här öppnar vi restaurang.

– Vi ville skapa något som vi ansågs saknades i Örebro, det här är detta. Sen är jag och Magnus väldigt lika vilket jag tror är en förutsättning för att ro ett sådant här projekt i hamn, avslutar Caroline Orrvik.

Premiär för allmänheten är satt till torsdag den 26 januari så passa på att kolla in Örebros mest nydanande restaurang.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login