Seriepremiär för Örebro Volley i Linköping

By on 5 oktober, 2019
Foto: Karl-Johan Sandberg - Arkivbild

Äntligen, skriker spelarna, nu är det bara en dag kvar till den efterlängtade seriepremiären. Laget började träna i början av augusti och nu står vi äntligen framför säsongen 2019/20 för denna upplaga av Örebro Volley.

Vi tar ett samtal med tränaren Jonas Svantesson. Hur känns det inför seriepremiären på bortaplan mot Linköping VC?
– Efterlängtat, jag tycker om att träna, gnugga teknik och fysik men det är ju matcherna vi lever för och tjejerna har varit otåliga och ser framemot att få starta denna säsongen nu på lördag.

Många nya i truppen, hur har det varit?
– Otroligt inspirerande, de nya spelarna har verkligen bidragit till att lyfta oss ett par snäpp på träningarna och eftersom att vi har varit 14 stycken på så gott som alla träningar så har vi kunnat spela mycket och kunnat köra intensivt under längre tid som jag hoppas att vi kan göra under hela säsongen.

Så även fast ni inte har spelat så många träningsmatcher så har ni spelat mycket iallafall?
– Ungefär så, det är otroligt svårt att skapa en riktig matchsituation och vissa skulle nog säga att det är omöjligt, men om man kan komma så nära som möjligt under flertalet av träningarna i veckan så tror jag att det är väldigt utvecklande för individen och laget.

Vad tror du då om premiären?
– Det kommer att bli tufft, vi har mött Linköping under försäsongen och kunde vinna den matchen men det satt hårt inne och vi vet att Linköping på hemmaplan har ett starkt försvar så det gäller att vi är väl förberedda att vi måste slita stenhårt för varje poäng. Det är lätt när man möter ett bra försvarande lag att man blir lite frustrerad och drar på sig misstag, det är en fälla vi vill hålla oss borta från.

Vad är det i spelet du vill se i denna premiär?
– Jag vill se ett engagerat lag som jobbar hårt för att få lagspelet att fungera med fokus på våra handlingar och prestationer som ska leda till det resultat vi vill ha som tar oss ett steg till i lagutvecklingen. Att vi spelar tight och tar tillvara på de chanser som vi skapar och självklart en otrolig glädje att äntligen få börja spel seriematcher.

Linköping – Örebro öppnar elitserien 19/20 kl 13:00 i Linköpings Sporthall, vill ni se matchen live så sänder sportsground matchen och den livestreamas på elitseriesajten! Örebros hemmapremiär i Idrottshuset är nästa vecka på den ovanliga speldagen fredag, 11 oktober, kl 19:00. Då möter vi Lindesberg i säsongens första derby!

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

Källa Örebro Volley

You must be logged in to post a comment Login