Shirley Clamp till Örebro

By on 23 september, 2022

Video | Trailer – Shirley Clamp Sverigeturné hösten 2022

Shirley Clamp till Örebro redan i morgon lördag 24 september med en föreställning på Hjalmar Bergmanteatern för den som har missat det, idag fredag är det turnépremiär för Shirley Clamp och hennes kritikerrosade föreställning “Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”, manuset är skrivet av ingen mindre än henne själv, showen regisseras av William Spetz. 

“Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” är showen Shirley Clamp alltid velat göra men aldrig vågat. En föreställning med humor, livemusik och sång i världsklass som handlar om en person med en stor röst men svajig självkänsla, som trots sin bakgrund ger sig in i en bransch där allt handlar om att bli vald. På scen har Shirley Clamp även med sig sitt fantastiska femmannaband. 

Turnén inleds på Vara Konserthus den 23 september för att sedan åka land och rike runt med ett stopp i Örebro med en föreställning på Hjalmar Bergmanteatern lördag 24 september och avsluta den 22 oktober i Nyköping.

– Tänk att tiden nu är här, när jag får möta min publik ute i landet med min föreställning som jag är så otroligt stolt över. Jag måste erkänna att det känns lite pirrigt men mest av allt är jag lycklig och väldigt förväntansfull, säger Shirley Clamp

Shirley Clamps musikkarriär drog igång 1997 och sedan dess har hon hunnit med mycket. Med sin magiska sångröst och låten “Min kärlek” knep Shirley Clamp andraplatsen i Melodifestivalen 2004 och blev därmed ett med svenska folket. Efter “Min kärlek” kom hennes debutalbum “Den långsamma blomman”. 2005 deltog hon i Melodifestivalen igen med ”Att älska dig”, som hon varit med och skrivit. Samma vår släppte hon sitt andra album “Lever mina drömmar” som följdes av albumen “Favoriter på svenska” (2006) och “Tålamod” (2007).

För Shirley Clamp har det blivit flertalet Melodifestivaler, julshower och turnéer som till exempel Rhapsody in Rock samt TV-medverkan i både allvarliga och lekfulla program. 2022 inleddes med medverkan i första deltävlingen av Melodifestivalen 2022 med bidraget ”Let There Be Angels”.

Föreställningen ”Nästan 20 år på scenen om man avrundar uppåt” hade urpremiär på Maximteatern i Stockholm hösten 2019 innan pandemin satte stopp. Under vintern i fjol hann hon spela ytterligare några föreställningar på Maximteatern innan pandemin återigen satte stopp med nya restriktioner.

Nu är vi glada att äntligen kunna presentera Shirley Clamp på Turné hösten 2022!

Showen “Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” kommer till Örebro med en föreställning på Hjalmar Bergmanteatern lördag 24 september 2022, showen börjar kl. 19.00.

» Mer information här «

….

Sagt om föreställningen

”Alla tokhyllar henne.”
– QX

”Hennes röst är ikonisk.” 
– TeaterStockholm.se

“Känns som att ett nästan galet euforisk fullsatt salong varit med om ett speciellt ögonblick, när hon med denna show tar ett rejält kliv uppåt som artist.”
– Aftonbladet, ++++

“Shirley Clamp, vilken jäkla stjärna.”
– QX

“Shirley Clamp guldstrupe, personlig och jätterolig.” 
– Kulturbloggen.com

“Det här förtjänar alla att se!”, “Det här är innerligt, varmt och nära.” 
– pascen.se

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Pr&Beyond

You must be logged in to post a comment Login