Skapa scenkonst med digitala verktyg

By on 28 februari, 2022

Hur kan scenkonsten utvecklas med hjälp av digitala verktyg som de flesta redan har tillgång till? Den frågan behandlas på workshopen ”Skapa scenkonst med digitala verktyg” som arrangeras fredag 1 april kl 10-15 i Riddarhyttan. Workshopen är kostnadsfri och öppen för alla intresserade. 

Hur har scenkonstens aktörer anpassat sig till de nya förutsättningarna som uppstod när de fysiska upplevelserna byttes mot digitala under pandemin? Vilka digitala verktyg kan man använda sig av för att utveckla scenkonsten och publikmöten?

Kulturreservatets folkhögskola i samarbete med Intercult bjuder in till en workshop som undersöker hur scenkonsten kan utvecklas med hjälp av digitala verktyg som kan fungera även med teknik som de flesta redan har tillgång till.

Projektet ”Bridging Digital”, är ett Erasmus+ projekt, lett av Intercult, som undersöker hur scenkonstens aktörer har anpassat sig till de nya förutsättningarna som uppstod när de fysiska upplevelserna byttes mot digitala och vilka digitala verktyg som fungerar för att utveckla scen-konsten och publikmötet.

Ur innehållet: Workshopen, som leds av Jonas Myrstrand (filmare, filmcurator och immersive producer) inleds med en inspirationsgenomgång och översyn av olika digitala berättarverktyg och tekniker. Fredric Öslöf från SMARTse kommer också att ge sina erfarenheter av BlackBox projektet och tala om den digitala publikupplevelsen. Därefter blir det ett praktiskt moment där du som deltagare får testa Virtual Reality i praktiken med VR-utrustning och skissa på en produktion med inslag av digitala verktyg.

Datum: 1 april 2022 kl. 10-15
Plats: Kulturreservatets folkhögskola, Skräppbo skola, 739 93 Riddarhyttan
Ledare: Jonas Myrstrand och Fredric Öslöf
Kostnad: Workshopen är kostnadsfri
Anmälan: Senast 15 mars till info@kulturreservatets.fhs
Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller.

…………….

Kulturreservatet i Riddarhyttan (Skinnskattebergs kommun) är en plats där konstutövare har samlats och skapat ett centrum för att möjliggöra nya bra situationer. Kulturreservatet fungerar som en sköld mot de kommersiella krafternas dominans. Reservatet ligger i Riddarhyttan, i Skinnskattebergs kommun, i Bergslagen, Västmanlands län, i Norden, i Europa, i den sista utposten av det Norra Barrskogsbältet. Alltså på den Röda Jorden som bundit kulturer samman i årtusenden. På olika platser där kulturer varit hotade har man skapat reservat för att minnet av det som inte är den dominanta kulturen ska få finnas kvar. I Sverige finns det inga reservat, men runt om i världen finns det kommuner och regioner som innehar reservat. Kulturreservatet vill vara en levande organism som muterar och växer i de flöden som kulturmötena skapar, sökandes efter en ny framtid att leva i, för att ha det bra.

Kultur | Riddarhyttan
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login