Skellefteå AIK tar hem SM-guldet, Örebro i botten enligt Svenska spel

By on 9 september, 2013

Nu drar den svenska ishockeysäsongen igång och Svenska Spels oddssättare har analyserat färdigt. Och de är ganska säkra på hur den högsta ligan slutar i år:

–Skellefteå försvarar SM-guldet i år och tar även hem grundserien i SHL. Laget är det bästa, både offensivt och till bredden, säger Stefan Österberg, oddssättare på Svenska Spel.

Varför Skellefteå ses som de troligaste segrarna har Stefan Österberg klart för sig:

– Både spets och kvalitét finns det gott om, trots att några spelare lämnat för NHL. Skellefteå har visat att deras strategi och sätt att spela hockey är svårslaget för motståndarna och klubben ligger just nu en bit före alla andra SHL-klubbar.

Bakom Skellefteå ser han att det är en handfull klubbar som kan utmana:

– Luleå, fjolårsfinalisterna, ser fortsatt starka och stabila ut. Kan de bara komma upp ett snäpp till så blir de givna utmanare till Skellefteå. Bakom dem är det mer ovisst om lag som Linköping, Färjestad, HV 71 eller Frölunda har de kvaliteter som krävs för att nå ända fram.

Däremot tror han inte att något lag åker ur SHL i år:

– Jag tror inte att något lag åker ur i år. Örebro och Leksand, som är nykomlingar, är bottentippade men kommer inte alls vara slagpåsar utan kan mycket väl rädda sig undan Kvalserien på bekostnad av AIK eller Brynäs, som också tippas vara på nedre halvan. Dessutom bör dessa lag klara sig i en kvalserie då de allsvenska lagen inte alls känns som att de har de kvaliteterna som krävs för att gå upp som det ser ut idag,säger Stefan Österberg.

Det finns bara en enda möjlig skräll som oddssättarna ser det:

– Det skulle vara att Skellefteå missar segern i grundserien och SM-guldet, i övrigt ser vi inga skrällar på förhand.

Avslutningsvis tycker oddssättarna att det är anmärkningsvärt att målsnittet sjunkit så lågt de senaste säsongerna och hoppas på en mer offensiv hockey i år:

– Bud Holloway och samtliga i Skellefteås producerande formationer, som till exempel Oscar Möller och Joakim Lindström, kommer att leda poängligan i år. Linköpings Pär Arlbrandt och några av alla nya transatlanter har också förväntningarna på sig att vara med högt upp i poängligan. Dock svårbedömt att säga vem av dem som kommer att lyckas, säger Stefan Österberg.

Odds – SM-guld 2013/2014

 Obbs-eliten

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login