Skidor – Fin tredjeplats för Dahlström i världscupen i Milano

By on 11 november, 2016
En glad Emma Dahlström t.v. med prischeck i hand

Det blev en minst sagt spännande kväll när världscupen i Big Air avgjordes i Milano under fredagskvällen och Emma Dahlström tog ännu en pallplats i världscupen.

Tre svenskar hade tagit sig vidare från dagens kval och stämningen var på topp i svensklaget när kvällsmörkret insvepte Milano och finalerna drog igång under strålkastarnas ljussken.

Formatet innebar att två av de tre bästa hoppen räknades ihop till en totalpoäng där man dessutom inte fick upprepa vare sig trick eller rotationshåll.

Samtliga åkare inledde starkt och efter första åket låg Emma Dahlström och Henrik Harlaut på andraplats i dam respektive herrklass medan Jesper Tjäder var med i matchen på en sjätteplats.

Möjligen var det på rent överpepp som gjorde att åkarna föll en efter en i andra omgången. Både Henrik Harlaut och Emma Dahlström gick klart större än tidigare och översköt nästan landningen. Istället för förväntade topplaceringar fick vi se våra favoritnamn dala i resultatlistorna.

Allt hopp stod nu till sista åket och pressen kom med den. Emma Dahlström som många gånger tidigare visat på en otrolig tävlingsrutin sänkte svårigheten en aning och med en bra 540 klev hon upp på en fin tredjeplats. Vann gjorde Liza Zimmermann från Tyskland som för kvällen var helt outstanding med båda sina hopp på över 90 poäng.

Både Henrik Harlaut och Jesper Tjäder satsade allt de hade i sista hoppet och det var inte långt ifrån att hoppen satt där de skulle. Båda killarna avslutade kvällen ändå med ett leende på läpparna och en lättare axelryckning – ibland räcker det inte hela vägen.

Resultat damer:

1. Lisa Zimmermann Tyskland 183,2

2 .Mathilde Gremaud Schweiz 157,2

3 .Emma Dahlström 157,0

Resultat herrar:

1. Kai Mähler Schweiz 179,8

2. Øystein Braaten Norge 179,6

3. EiriSäterøy Norge 173,4

7. Jesper Tjäder ÖFS 145,4

9. Henrik Harlaut 113,6

19. Emil Granbom IK Falun – FaluSnowPark

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login