Skidor – Semifinal men inte längre för svenskarna i Peking

By on 19 november, 2016
Måns Hedberg från Bollnäs tog sig inte hela vägen till final. Bild Jocke Hammar, SSF

Det var med ett förändrat tävlingsformat som premiärtävlingen på big air-touren Air & Style avgjordes under lördagkvällen i Fågelboet i Peking.

Sveriges två åkare på start, Måns Hedberg och Tor Lundström, lyckades båda under fredagens kval ta sig vidare till lördagens semifinal där 16 åkare skulle bli 8 finalister.

Efter att Hedberg kvalat vidare som 7:a, ville det sig dock inte lika väl i semifinalen och det blev ingen topp 8-placering för vare sig Lundström eller Hedberg som slutade 14 respektive 15.

Istället blev det en final som dominerades av fem kanadensare tillsammans Norges Marcus Kleveland och Mons Roisland samt Finlands Roope Tonteri.

Efter tre åk där de två bästa olika tricken räknades, var det Kleveland, Norge, som stod högst upp på pallen tack vare sin tekniskt bländande åkning. Kanadas Sebastien Toutant och Darcy Sharpe knep andra- respektive tredjeplatsen.

Det var kul att vara här och ta sig till semifinal, men såklart också en besvikelse att inte lyckas stå på fötterna när det gäller i semifinalen. Hoppet var välbyggt och åkningen höll helt galet hög nivå, så det är bara att gratulera Marcus till förstaplatsen idag, meddelar en något besviken och lite mörbultad Måns Hedberg.

Resultat big air snowboard:
1 Marcus Kleveland, NOR, 177,33
2 Sebastien Toutant, KAN, 176,66
3 Darcy Sharpe, KAN, 166,66
————-
14 Tor Lundström, 119 p
15 Måns Hedberg, Bollnäs AK, 83 p

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login