Skrällseger för KIF Örebro

By on 19 juni, 2022

Under söndagen åkte KIF Örebro till Vittsjö för att ta sig an Vittsjö GIK för den 15 omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro jagade poäng i den sista matchen innan uppehållet efter tre raka förluster. Vittsjö å andra sidan vann senast borta mot BK Häcken och ville gärna bättra på sin sjätteplats i tabellen.

Vittsjö började den första halvleken övertygande och förde spelet medans Örebro hade svårt att hänga med. I den 36 minuten tog också Vittsjö ledningen helt rättvist. Efter målet vaknade Örebro till och svarade snabbt då Jenna Hellstrom i den 38 minuten kunde kvittera 1-1. Men det var inte slut där för i den 40 minuten kunde Michaela Kovacs ge Örebro ledningen med 1-2 efter den första Örebro hörnan i matchen.

I den andra halvleken var det ett något jämnare spel där Örebro i princip lyckades stänga ned Vittsjös offensiv, där emot lyckades bortalaget inget vidare offensivt där man inte lyckades få till några riktiga farligheter. Det hela gick dock vägen och Örebro kunde vinna matchen med 2-1 då det inte blev några fler mål denna match.

Örebro gjorde ingen jätte bra match idag men man lyckades med att göra mål vilket saknats i de senaste matcherna, och det var kul att se laget lyckas inte bara kvittera utan även ta ledningen så snabbt efter att man fick första målet emot sig. Detta var en klar skrällseger då det var första vinsten över Vittsjö på över tio år. Nu hoppas jag att detta kan stärka laget och att man kommer tillbaks efter uppehållet med ny energi.

Matchen slutade Vittsjö GIK 1 – KIF Örebro 2.