Snabbväxande Bergslagens IF tar över lådbilstävlingen Trollrallyt i Lindesberg

By on 11 februari, 2024
Rebecka Persson och Matilda Persson lämnar över Trollrallyt till Bergslagens IF med ordförande Ali Jamal Yassin i förarsätet.
Bild: LindeKultur

Bergslagens IF tar över arrangörsskapet för lådbilstävlingen Trollrallyt i Lindesberg. Rebecka Persson och Matilda Persson som återupplivade Trollrallyt för två år sedan, lämnar nu över till Bergslagens IF.

Föreningen bildades i höstas och har redan över 300 medlemmar, framför allt barn och ungdomar på Hagaberg i Lindesberg.

Efter att ha arrangerat Trollrallyt i Lindesberg i två år är det nu dags för nya krafter att ta över den klassiska lådbilstävlingen som gjort succéartad återkomst, menar Matilda Persson och Rebecca Persson som arrangerade nya Trollrallyt 2022 och 2023:

– Det känns jättekul att det är just Bergslagens IF som fortsättningsvis kommer att arrangera Trollrallyt. Vi vet att det här kommer bli jättebra och att det blir ett årligt återkommande evenemang att räkna med lång tid framöver, säger Matilda och Rebecka.

– Vi ör glada och stolta över att vi fått förtroendet att driva Trollrallyt vidare, säger Ali Jamal Yassin – ordförande i Bergslagens IF: – Vi ser Trollrally som en ny och spännande möjlighet i vårt förebyggande arbete för att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och därmed minska segregationen i samhället. Samtidigt vill vi utveckla tävlingen till en mötesplats som kan bidra till integrationen i vårt samhälle.

Trollrallyt 2024 kommer att köras på samma ställe som de två senaste åren, på Lindeskolans parkering i Gruvgatans förlängning. Datum för tävlingen är ännu inte fastställt, men siktet är inställt på slutet av maj eller början av juni.

Nöje | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login