Snö & marschaller på Örebro Konserthus

By on 17 december, 2023
Bild: Örebro Konserthus

”En perfekt balans mellan det juliga och det vintrigt melankoliska”, och “En julkonsert som lindar in hjärtat i lammull”.

Lovorden haglade efter Helen Sjöholm och Anna Stadlings julturné “Snö & marschaller” vintern 2022. Nu står det klart att duon tar succén vidare för att återigen besöka Stockholm samt två nya städer Västerås och Örebro.

De föddes med en dags mellanrum på samma BB, växte upp i Sundsvall och lärde känna varandra i skolan och den flickkör de båda sjöng i. Ur musiken växte en stark vänskap fram som följt dem genom alla år  där deras karriärer har ibland fört dem åt olika håll, men klangen mellan dem har aldrig tystnat.

Den duo som Helen och Anna skapade som tonåringar har återuppstått i omgångar med flertalet lyckade samarbeten genom åren – efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöholm och Anna Stadling samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular.

Hösten 2022 spelade de in det gemensamma albumet “Snö & marschaller” – med allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material och nya svenska översättningar. Med det nya albumet begav de sig ut på en hyllad julturné med samma namn. I år är det dags igen.

– Det här känns väldigt speciellt för oss. Att få sammanstråla och sjunga ihop efter 40 år som vänner, det är en ynnest, säger Helen & Anna.

Med på scen är även:

  • Jesper Nordenström, klaviatur
  • Nisse Törnqvist, trummor & slagverk
  • Johan Lindström, gitarrer
  • Dan Berglund, bas
  • Linnea Olsson, cello/sång

Recensioner

“Helen Sjöholm och Anna Stadling hittar en perfekt balans mellan det juliga och det vintrigt melankoliska” .
5 av 5 – Gefle Dagblad

“Det hörs att de känt varandra i 40 år. Det hörs att de har sjungit tillsammans lika länge”.
4 av 5 – Dagens Industri

“Helen Sjöholm och Anna Stadling julkonsert lindar in hjärtat i lammull.”
– Göteborgs-Posten

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Konserthus

You must be logged in to post a comment Login