Sofia Berntson tillbaka med ny singel Detaching

By on 4 april, 2021

Sofia Berntson har släppt ett flertalsinglar, varav två har varit med i Melodifestivalen, Hypnotized (2007) och Alla (2009). Nu efter en tids uppehåll har hon skrivit nytt material tillsammans med Viktoria Moralez och Tony Hartley. Låten Detaching släpps den 16 april.

”Detaching” är en happy/sad/dance/pop love song. En promenera, köra bil eller dansa låt!

Den handlar om fasen i en separation när du, samtidigt som du vet och förstår att du kommer att kunna älska igen, ändå inte tror det. Men det handlar också om att du även i en sorg, kan skratta, dansa, känna glädje och skratta”, säger Sofia

Sofia är uppvuxen på Södermalm i Stockholm där hon gick Rytmus utbildningen. Musiken har alltid funnits med henne och hon har alltid haft ett stort intresse för hantverket, rösten och språket. Hon kallar sig själv för röstnörd och det är inte konstigt att hon idag är en framgångsrik och väl anlitad ljudboksinläsare med många böcker på topplistorna.

Hon har bott I både Athen och Köpenhamn, släppt flera singlar på grekiska och stått på stora scener runtomkring i Grekland.

I Köpenhamn arbetade hon på Wallmans, vilket var en oerhört bra skola och då hon kände på riktigt, att det är på scenen hon vill vara. Då hon älskar att röra på sig har hon idag utbildat sig till PT.

Detta är den första låten till den kommande EP som har skrivits tillsammans med Victoria och Tony. Ett samarbete som startade för snart två år sedan och är fantastiskt givande, då de alla kommer från olika musikaliska preferenser och bakgrunder men också verkligen kan mötas i det. EPn planeras att släppas till hösten.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Enmusa Music

You must be logged in to post a comment Login