Sofia Stiernström klar för Örebro Volley

By on 21 juni, 2019

Sofia Stiernström kommer till Örebro efter en säsong i Lindesberg som hon gick till efter tre år på RIG Falköping. Som spelare kommer hon spela ute på kanten som en av lagets spikers, Sofia är en målmedveten spelare som vi tror kommer kunna bidra enormt med sin träningsinställning och vilja att utvecklas.

Vi pratade med coach Svante om nyförvärvet.
”Sofia är volleybollfostrad i Tuve VK i Göteborg och har också gått på RIG i Falköping och har gjort en säsong oss grannarna Lindesberg. Sofia har det där drivit och viljan att se hur bra man kan bli och passar in i Örebro Volley. Sofia hade lite problem med en axel ifjol men jag tyckte att hon hade en bra utveckling iallafall och hoppas att vi kan fortsätta den i Örebro några säsonger framöver. ”

Vi har i sedvanlig ordning skaffat oss en pratstund med Sofia.

Välkommen till Örebro & klubben! Varför valde du Örebro Volley?
”Jag tycker det verkar vara en bra klubb med bra tränare och folk runt omkring. Det är ett bra lag med spelare som har samma målsättning som jag och vill satsa hårt.”

För de som inte känner till dig, vem är du?
”Jag är 20 år, kommer senast från Lindesberg där jag gjorde min första riktiga säsong i elitserien. Är född i Göteborg och fostrad i Tuve VK och tog student från RIG Falköping förra året.”

Har du några förväntningar på den kommande säsongen och finns det något du ser mest fram emot?
” Det är att vi alla kommer motiverade och ger vårt bästa i allt för bli så bra vi bara kan och uppnå vårat mål tillsammans. Sen ser jag fram emot att träffa alla, volleyboll är ju en sport som sammanför folk så det ska bli kul att träffa spelare från andra klubbar. ”

Vi har ju frågat våra nyförvärv innan dig om ni vet något om staden Örebro men som Lindespelare förra säsongen så har du kanske lite mer kunskaper om staden… Hur är Örebro mot Lindesberg som stad?
”Örebro är ju storasyster, det är en större stad än Lindesberg på alla sätt och vis. Det är också 40 min närmare hem, haha.”

Du har ju hunnit göra en säsong i elitserien. Vad tar du med dig från din första säsong?
”Jag avslutade säsongen lite olyckligt med en axelskada så jag tar med mig hela hösten när allt flöt på och den energi jag hade då. Det ska bli kul att komma tillbaka in i det igen i höst!”

Vad kommer du göra i sommar (utom beach/volleyboll så klart…)?
”Sola, bada och självklart njuta av ledigheten!”

Sport | Volleyboll Örebro Volley
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login