Sök förfäder som avled i Örebro 1750–1799

By on 14 december, 2022
Bild: ArkivDigital

Nu har det blivit enklare att hitta uppgifter om dina förfäder från Örebro län, ArkivDigital fortsätter indexera uppgifter om personer som avled under andra halvan av 1700-talet och har man lagt till 108 485 sökbara uppgifter om personer som avled i Örebro län mellan åren 1750–1799.

Med ArkivDigitals register över döda går det mycket snabbare att hitta uppgifter om personer som avled under den här tidsperioden, i stället för att bläddra sida efter sida i dödböckerna så söker man bara på personens namn.

När man hittat rätt person kan du enkelt klicka sig vidare till originalkällan där man dubbelkollar uppgifterna i dödboken, uppgifterna sparar man sedan smidigt i ett släktträd hos ArkivDigital.

Du kan söka på följande uppgifter i registret över döda personer:

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Dödsdatum och/eller begravningsdatum
  • Dödsår och/eller begravningsår
  • Dödsförsamling och dödslän
  • Namn på anhöriga

Totalt innehåller registret Döda, delar av Sverige nu mer än 3,6 miljoner poster, ArkivDigital kommer att fortsätta uppdatera med fler län framöver så håll utkik på bloggen och i deras sociala medier för information om kommande uppdateringar.

På den här länken kan man se de församlingar och årtal som ingår i dödregistret efter uppdateringen – arkivdigital.se/online/register/dodregister

Totalt finns det mer än en kvarts miljard registerposter hos ArkivDigital, registerposter som underlättar för när man snabbt vill hitta sina släktingar i kyrkböcker och andra handlingar.

För att söka i Döda, delar av Sverige loggar man in på app.arkivdigital.se, klickar på Registersökning och väljer Döda, delar av Sverige i listan över registerkällor. Man behöver ha ett abonnemang hos ArkivDigital för att söka i registret.

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa ArkivDigital

You must be logged in to post a comment Login