Sommarkonsert på Stallbacken med The Bland och Maja Räihä

By on 9 augusti, 2023
Bild: City Örebro

Lördag 19 augusti 2023 blir det sommarkonsert på Stallbacken med The Bland och Maja Rähiä, en dagskonsert som börjar kl. 15.00 och det är fri entré.


The Bland

Indiebandet The Bland, med rötter i Örebro, har de senaste 10 åren gjort omfattande turnéer med över 500 spelningar utomlands. Fanskaran har växt sig som starkast i Centraleuropa och bandet spelas frekvent på radio i Tyskland, Österrike och Frankrike.

Vilda, ibland teatrala liveshower och ett mystiskt sound har gjort att de hyllats av alltifrån Rolling Stone Magazine till svenska Nöjesguiden och SVTs PSL. På det senaste albumet ‘La Hata Vitoye’, som nu är bandets mest framgångsrika, har låtskrivarna Axel Öberg och Anton Torstensson (båda från Örebro) låtit inspiration från världens alla hörn sippra in i vad som blivit ett konceptuellt sound och en berättelse om en fiktiv stad där låtarna beskriver mytomspunna karaktärer och historiska händelser, ett projekt som byggdes upp tillsammans med fans i en framgångsrik kickstarterkampanj.

Även om lyssningen är en nog bra resa i sig tar bandet dig till en ytterligare magisk dimension om du lyckas fånga dem live, även om spelningarna på hemmaplan är ganska sällsynta. Man kan se fram emot en unik spelning på ett, förhoppningsvis, soldränkt Stallbacken.

The Bland spelar kl. 17.00


Maja Räihä

Maja Räihä är en relativt nyuptäckt, Närke-ättad artist som börjat uppmärksammas nationellt på flera håll. Hennes musik har beskrivits som hitvänlig och dansant – låtarna har en
kombination av självutlämnande texter tillsammans med fängslande indie-pop-melodier.” Är du svag för artister som Felicia Takman, Nadja Evelina eller Hanna Järver så kommer Maja Räihä gå rakt in i hjärtat.

Maja Räihä spelar kl. 16.00

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: City Örebro

You must be logged in to post a comment Login