Sommarkonserter i centrala Örebro

By on 21 juni, 2023
Sommarkonserter i centrala Örebro.
Bild: City Örebro

City Örebro och Live at Heart bjuder in till Sommarkonserter för hela familjen, i ett samarbete mellan City Örebro och Live at Heart presenteras nu årets Sommarkonserter i Örebro.

Konserterna, som är ett årligt återkommande sommarinslag, arrangeras under tre lördagar (med strålande sol?) i Örebro stadskärna. Hit är alla välkomna, stora som små, för att njuta av fantastisk livemusik och roliga kringaktiviteter för hela familjen. På plats går det även att fynda festivalbiljetter till årets upplaga av Live at Heart till Early Bird-pris. Alla konserttillfällen har fri entré.

….

Lördag 1 juli, Stallbacken: Dimpker Brothers + Mathilda Wahlstedt

Bröderna Martin och Adam Dimpker från metropolen Hulta i Småland har en gedigen historia med Örebro. De har spelat flera gånger på Live at Heart och mottog därtill festivalens låtskrivarstipendium 2016. Med sin mix av traditionell americana och modern pop så skapar de två bröderna en magisk syntes med varandra. För er som är lite yngre: Tänk samma
kemi som First Aid Kit. För oss som är lite äldre: Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid.

Artisten och tillika örebroaren Mathilda Wahlstedt skapar musik inom modern indiepop, med inslag av organiska orglar och lo-fi-gitarrer. Mjuka melodier möter lekfulla glittriga synthar och toppas med texter med budskap om allt från kärlek till sorg. Mathilda är kort och uppriktigt sagt något av det bästa som Örebro har att erbjuda!

….

Lördag 29 juli, Slottsgatans Innergård: Jesper Lindell

Jesper Lindell håller på att etablera sig som en av Europas hetaste artister på rock och soul-scenen! Debutsingeln “Moving Slow” från 2017 har blivit en hängande guldplatta på
väggen med sina nästan 5 miljoner streams. Sedan dess har det blivit både First Aid Kit-samarbeten och framträdande i TV4 Nyhetsmorgon. Under 2022 turnerade Jesper och hans band flitigt, med över 100 spelningar i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland Frankrike, Italien och Spanien. Ett nytt album släpps tidigt 2024.

….

Lördag 19 augusti, Stallbacken: The Bland + Maja Räihä

Indiebandet The Bland, med rötter i Örebro, har de senaste 10 åren gjort omfattande turnéer med över 500 spelningar utomlands. Fanskaran har växt sig som starkast i Centraleuropa och bandet spelas frekvent på radio i Tyskland, Österrike och Frankrike. Vilda, ibland teatrala liveshower och ett mystiskt sound har gjort att de hyllats av alltifrån Rolling Stone Magazine till svenska Nöjesguiden och SVTs PSL. På det senaste albumet ‘La Hata Vitoye’, som nu är bandets mest framgångsrika, har låtskrivarna Axel Öberg och Anton Torstensson (båda från Örebro) låtit inspiration från världens alla hörn sippra in i vad som blivit ett konceptuellt sound och en berättelse om en fiktiv stad där låtarna beskriver mytomspunna karaktärer och historiska händelser – ett projekt som byggdes upp tillsammans med fans i en framgångsrik
kickstarterkampanj. Även om lyssningen är en nog bra resa i sig tar bandet dig till en ytterligare magisk dimension om du lyckas fånga dem live, även om spelningarna på hemmaplan är ganska sällsynta. Vi kan se fram emot en unik spelning på ett, förhoppningsvis, soldränkt Stallbacken.

Maja Räihä är en relativt nyuptäckt, Närke-ättad artist som börjat uppmärksammas nationellt på flera håll. Hennes musik har beskrivits som hitvänlig och dansant – låtarna har en kombination av självutlämnande texter tillsammans med fängslande indie-pop-melodier.” Är du svag för artister som Felicia Takman, Nadja Evelina eller Hanna Järver så kommer Maja Räihä gå rakt in i hjärtat.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: City Örebro

You must be logged in to post a comment Login